maanantai 6. toukokuuta 2019

VIIME VIIKON PROS & CONS

+ Viime viikko meni siitä hiukan odottamattomissa merkeissä, että jäimme konerikon takia muutamaksi päiväksi jumiin Xianiin. Koska kaupungin nähtävyydet oli koluttu jo aiemmilla kerroilla, päätin keskittyä tällä kertaa rentoutumiseen hierontojen sekä kauneushoitojen merkeissä. Kiinassa on todella edullista käydä hieronnoissa, joten taisinkin tuon kahdeksan päivän aikana käydä peräti neljä kertaa "murjottavana".  Hoidin samalla myös kynteni lomakuntoon ja huolella tehdyt geelilaukkaukset ovat kestäneet täydellisinä aina tähän päivään asti.

+ Kävin tapani mukaan noin miljoona kertaa Pizza Hutissa syömässä, sillä paikallinen ruoka ei oikein uppoa. Yritän Kiinassa ollessani hiukan vältellä lihan syöntiä, sillä esimerkiksi kana kaikkine nahkoineen sekä kynsineen tuntuu todella vastenmieliseltä ajatukselta. Paikalliset kasvisruoat ovat kuitenkin yllättävän hyviä ja löysinkin uuden kiinalaisen lemppariruokani vihreistä pavuista, jotka oli maustettu muun muassa runsaalla valkosipulilla sekä chilillä (englanniksi dry- fried string beans), nam!

+ En ole ikinä pitänyt Kiinaa sen kummempana ostoskohteena (en halua feikkituotteita), mutta löysimme Xianista yllättävän hyvän ostoskeskuksen. Erityisesti Saga Shopping Mall´n alimmasta kerroksesta löytyi todella söpöjä pieniä putiikkeja, joissa oli aivan ihania vaatteita eli käykää ehdottomasti katsastamassa jos satutte huudeille!




- Koska melko harva kiinalainen puhuu englantia, on asioiden hoitaminen välillä todella hankalaa. Tai itse asiassa tuo "välillä" on understatement of the year, sillä joka ikinen asia tuntui olevan melkoisen haastavaa - oli kyse sitten vessan löytämisestä tai ruoan tilaamisesta. Kiinassa pärjää siis aivan yhtä hyvin suomella kuin englannillakin, sillä ainoa yhteinen kieli taitaa olla kehonkieli. (Tosin silläkään ei tullut aina täysin ymmärretyksi...) 

- Kiina ei varsinaisesti ole lempikohteeni, joten nuo kahdeksan päivää tuntuivat tooooodella pitkiltä - etenkin, kun häämatkalle lähtö odotti heti kotiinpääsyn jälkeen. Pari päivää myöhästynyt saapumiseni Suomeen aiheuttikin hieman logistisia ongelmia, sillä missasimme meidän alkuperäisen lentomme San Diegoon. Lennolta jääminen aiheuttikin siis hieman haasteita häämatkan alkuun, mutta onneksi aikataulussamme on varaa myös pienille yllätyksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti