keskiviikko 16. marraskuuta 2016

VILNASTA

Viime viikonloppu kului siis mukavalla pikapyörähdyksellä Vilnassa. Hotelliksi valikoitui suosittelujen perusteella Radisson Blu Royal Astorija Hotel, jonka sijainti vanhankaupungin ytimessä oli aivan täydellinen. Vaikken yleensä niin välitäkään ketjuhotelleista, Astorija yllätti sekä kauniilla rakennuksellaan sekä täydellisellä aamupalallaan. Minun vaatimukseni aamupalan suhteen saa siis täytettyä tuorepuristetulla appelsiinimehulla, pekonilla, croissanteilla sekä tuoreilla hedelmillä. Niin ja tietysti skumpalla, koska Mimosa.Vaikka Vilna olikin kaupunkina oikein kaunis kaikkine vanhoine rakennuksineen, voisin kuitenkin kuvitella, että paras vuodenaika vierailla kyseisessä paikassa olisi kesällä. Tosin melkein kaikki kaupungithan näyttävät tähän aikaan vuodesta melko alastomilta, etenkin jos sen kummempia joulukoristeita ei vielä ole havaittavissa. Pienet suloiset kujat ja lukemattomat ravintolat sekä kahvilat tekivät kuitenkin ainakin vanhastakaupungista kivan paikan pyöriä - paljon muualle ei sitten kerennytkään (koska työmatka).

Ne tälle matkalle asetetut "tavoitteet" saatiin kuitenkin täytettyä: Putiini-Trumppi-seinämaalaus, vanhakaupunki, Uzupiksen taiteilijakaupunginosa, Akropolis-ostoskeskus sekä tietysti paikalliset ruokakokeilut (joista erityismaininnan saa fried bread with garlic - ihan huippuhyvää!).

Runsaassa voissa sekä valkosipulissa paistetut leipäsiivut olivat aivan hullunhyviä!
Kuten jo ehkä arvata saattaa, ruoka ja juoma oli edullista. Ei ehkä ihan niin edullista, kuin olisin ajatellut, mutta kuitenkin selkeästi halvempaa kuin Suomessa (ison lasin viiniä sai esimerkiksi alle kolmella eurolla).

Kävimme myös paikallisen suosituksesta tarkastamassa La Boheme-ravintolan, joka paljastuikin todella kivaksi paikaksi. Ravintola oli kuin iso viinikellari ja sieltä löytyi myös muutama sänky missä makoilla viinin siemailun lomassa (kannattaa ilmeisesti varata etukäteen).  Miniloma olikin siis kaikin puolin hyvin tervetullut sekä onnistunut - jäätävästä ilmasta huolimatta!Tästä ravintolasta löytyi ihan huikeat "fried bread with garlic"-alkupalat.

La Boheme-ravintola.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti