keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

MONACOSTA

Palataanpa vielä hetkeksi meidän taannoiseen minilomaamme... Matkan viimeisenä päivänä vuokrasimme perinteisesti auton ja lähdimme pienelle road tripille. Meillä on siis aina tapana tehdä niin, jos lentomme Helsinkiin lähtee vasta myöhään illalla. Se helpottaa huomattavasti myös tavaroiden kanssa, sillä matkalaukut voi vain heittää auton takakonttiin ja ne kulkevat kätevästi mukana. Lisäksi ei tarvitse miettiä kyytiä lentokentälle, sillä palautamme auton aina kentän "palautuspisteisiin". (Ja siis selvennyksenä: ei, minä en todellakaan saa ajaa.)

Ensimmäinen etappi oli vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva Monaco. Itse olen käynyt tuossa pienessä ruhtinaskunnassa jo kerran aikaisemminkin, joten minulla oli edes pieni haju mikä löytyy mistäkin. Ensin piti kuitenkin saada aamupalaa, joten suuntasimme Casinon vieressä sijaitsevaan Cafe de Paris- kahvilaan. Sijainnistaan huolimatta brunssiaamiainen maksoi vain 26€ (odotimme siis paaaljon pahempaa). Lisäksi siihen kuuluvissa paistetuissa munissa oli pakko olla jokin salainen ainesosa, sillä kananmuna ei ole ikinäkoskaan maistunut niin taivaalliselta!Aamupalan jälkeen lähdimme vain ajelemaan ympäri Monacoa. Eihän siellä nyt ihan hirvittävissä määrin mitään tekemistä ole (ellei sitten satu olemaan miljonääri), joten me vain lähinnä katselimme rauhassa ympärillemme. Yksi pakollinen juttu oli tietysti käydä satamassa ihmettelemässä niitä aivan järjettömän kokoisia jahteja. Ja siinä vaiheessa melkein kyllä teki mieli vaihtaa poikaystävä kerta laakista johonkin miljoonääriin, sillä olivathan ne laivat nyt aivan käsittämättömän makeita!!

Lopuksi kiipesimme vielä Place du Palais´n "kukkulalle". Vaikka kipuaminen lähes trooppisessa säässä ei liiemmalti houkutellutkaan, olivat näköalat jokaiset hikipisaran arvoiset! Eli siis tämä paikka on lähes pakollinen vierailukohde, kun pistäytyy Monacossa.Monacosta jatkoimme matkaamme Cannesiin. Matkan varrella poikkesimme kuitenkin Polygone Riviera- nimisessä ulkoilmaostoskeskuksessa (voiko tämä olla yhdyssana..?). Tämä olikin juuri se paikka, jossa hoidimme koko miniloman suurimmat shoppailut, sillä sieltä löytyi muun muassa Primark, COS, Uniqlo, KIKO, Massimo Dutti, & Other Stories sekä Zara Home. Itse Cannesista minulla ei sitten hirveästi olekaan mitään sanottavaa, sillä emme kumpikaan erityisemmin lämmenneet paikalle. Syynä tähän saattoi myös olla päällä oleva "pikku kina", joka mahdollisesti vaikutti arviointikykyymme...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti