torstai 8. kesäkuuta 2017

OSAKASTA

Ensimmäinen lentoni suuntautui siis Osakaan. Vaikka Japani maana onkin jo entuudestaan hyvin tuttu, tuli Osakan kaupunki minulle ihan uutena tuttavuutena. Tämä Japanin kolmanneksi suurin kaupunki ei kuitenkaan ainakaan vielä jyrännyt ennakkosuosikkejani Tokiota sekä Nagoyaa, mutta koska kaupunkiin tutustuminen piti suorittaa hyvin rajallisessa ajassa, aion vielä antaa Osakalle uuden mahdollisuuden.

Ihan ensimmäiseksi oli kuitenkin pakko saada ruokaa ja löysimmekin pienen metsästyksen jälkeen erään kollegan suositteleman ravintolan, josta sai aivan järjettömän hyviä gyozoja. Ne ovat ihan ehdoton suosikkiruokani Japanissa, vaikka puikkojen kanssa sohiminen tekeekin niiden syömisestä lähinnä yhtä helvettiä.


Itse olen aina ollut sellainen lentoemäntä, joka lähtee lennon (ja pikasuihkun) jälkeen välittömästi tutkimaan kaupunkia - koomasta sekä väsymyksestä huolimatta. Tämä tyyli ei todellakaan sovi kaikille, vaan moni kollega ottaakin hotelliin päästyään muutaman tunnin päiväunet. Olen toki myös itsekin kokeillut sitä tyyliä, mutta herätyskellon soitua olo on  lähinnä kuin haudasta nousisi. Pyrinkin siis mielummin väsyttämään itseni kaupungilla niin täysin, että illalla sänkyyn rojahtaminen tuntuu maailman ihanimmalta asialta.

Ottaa kuitenkin aikansa, että kroppa taas tottuu tähän kaikkeen. Aikaerolennot ovat ihan oikeasti todella raskaita - etenkin kun alla on vielä pitkä yölento. Päivän vaihtuessa illaksi jalkani alkoivatkin jo olla niin kipeät, että minun teki lähinnä vain mieli leikata ne irti. Siinä tilanteessa ei enää auttanut kuin palata hotellille ja painua suosiolla sänkyyn. Ehdimme kuitenkin käydä päivän aikana edes vähän tutustumassa kaupunkiin sekä hoitaa pakolliset shoppailut sekä sadan jenin kaupassa, että jättikokoisessa Uniqlossa. Mission accomplished.

2 kommenttia:

 1. Osakan ykkösruoka mielestäni on ehdottomasti okonomiyaki. Siitä löytyy versioita laidasta laitaan, isoa mättöä ja kevyempää settiä. Piknikille puolestaan kannattaa napata mukaan takoyaki palleroita, jotka maistuu mainiolta kylmän ohrapirtelön kera.

  Yleisestikkin ottaen Osaka on Japanin kulinaristinen keskus. Siis kun ajatellaan koko kansan ruokaa eikä mitään Michelin-ravintoloiden hömpötyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkeistä, täytyy ehdottomasti testata niitä sitten heti ensi kerralla! :)

   Poista