tiistai 17. lokakuuta 2017

BANGKOKISTA VOL. 2

Päivystys vei minut viime viikon lopulla Bangkokkiin ja mikäs siinä - pieni määrä lämpöä ja aurinkoa tuon meneillään olevan tulvakauden keskellä ei ollut yhtään pahitteeksi. Tosin totuuden nimissä myös Bangkokissa satoi hieman, mutta se kuuro oli onneksi ohitse vajaassa vartissa.

Niin kuin olen täällä jo aiemminkin maininnut, en ole erityisemmin mikään "Thaimaan ystävä". Yksi päivä Bangkokissa aina silloin tällöin on kuitenkin ihan virkistävää vaihtelua tuolle Suomen ankealle syksylle. Ja plussana on vielä pakko mainita erinomainen ruoka sekä ihanat hieronnat!


Hotellille päästyämme otin siis pikasuihkun ja raahauduin viimeisillä voimillani lähimpään hierontapaikkaan. Melkein kolmen tunnin erilaisten hierontojen jäljeen paikasta lähtikin ihan toinen ihminen ja jalat jaksoivat kantaa taas vielä muutaman extratunnin.

Tällä Bangkokin reissulla päätin myös tutkia hiukan kaupungin shoppailumahdollisuuksia, sillä niitä on kehuttu joka paikassa maasta taivaisiin. Huristelin siis taksilla ostoskeskukseen nimeltään Terminal 21, jonka kaikki kerrokset on teemoitettu hauskasti eri kaupungeiksi. Sieltä löytyi muun muassa Pariisia, Roomaa sekä San Franciscoa. Kauppakeskus oli muutenkin positiivinen yllätys, sillä sieltä löytyi turistikrääsää myyvien kojujen sijaa todella söpöjä pikkuliikkeitä, jotka myivät muun muassa ihania huonetuoksuja sekä erilaisia nahkatuotteita.

Shoppailukierroksen jälkeen oli pakko saada ruokaa, joten otin taksin takaisin hotellille ja menin vielä lähiravintolaan pad thaille. Vaikka Bangkokissa olisi noin ajallisesti mitattuna järkevämpää liikkua julkisilla, päätin tällä kertaa valita kuitenkin autokyydin. Jalkani olivat siinä vaiheessa taas jo niin loppu, että pelkkä ajatus autoon istahtamisesta sai melkein itkemään onnesta. Ja vaikka matka kestikin reilut puolisen tuntia, tuli kyydille hintaa ainoastaan noin viisi euroa. Taksi onkin siis oikein hyvä vaihtoehto liikkumiseen, jos ei ole kiire minnekään.

Illallisen jälkeen oli maailman ihanin fiilis lösähtää sänkyyn - ja tietenkin jälkkäreiden kanssa! Nappasin Terminal 21:n alakerrassa sijaitsevasta Gourmet Marketista vielä iltapalaksi pomeloa, mangoa sticky ricella sekä granaattiomenamehua, jotka olivat kaikki aivan huippuhyviä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti