perjantai 27. lokakuuta 2017

GRINDELWALDISTA

Palataanpa vielä taannoiseen lomamatkaamme... Vuokrasimme siis Milanosta auton, jolla lähdimme ajelemaan Sveitsin puolelle. Meidän ensimmäinen pysähdyspaikkamme muutaman tunnin ajon jälkeen oli pieni alppikylä nimeltään Grindelwald. Jo matka kylään oli ahdistavan kapeista vuoristoteistä huolimatta ihan mieletön, sillä maisemat olivat aivan järjettömän hienoja! Ja päästessämme perille rakastuimme Sveitsiin vieläkin enemmän! Tuo kyseinen maa nousikin lopulta yhdeksi ehdottomista suosikeistani - sen korkeasta hintatasosta huolimatta!

Ja vaikka olen ihan kaikkea muuta kuin ulkoilmaihminen, mietin jo salaa mielessäni josko meille tulisi joku kerta mahdollisuus lähteä Sveitsin vuoristoon vähän eräilemään. Itseni tuntien se retki varmaan päättyisi tunnin sisään (syynä kuumuus/ kylmyys/ kenkien hiertäminen/ kakkoshätä - tämä lista jatkuu loputtomiin), mutta kyllä se tuntikin jo ehkä laskettaisiin patikoinniksi?


Ja koska oltiin Sveitsissä, piti siellä tietenkin laittaa testiin paikallinen juustofondue. Mama Linna tykkäsi fonduilemisesta kovastikin, mutta itselleni se oli kyllä ensimmäinen sekä viimeinen kerta. Kattilallinen kuuma (sekä haisevaa) juustoa ei siis oikein sytyttänyt. Mutta tulipahan nyt testattua sekin!

Grindelwaldin kylä oli aika pieni, joten se oli käyty läpi suhteellisen nopeasti. Suunnittelimme myös retkeä vuoristoon kylän kuuluisalle näköalapaikalle, mutta se maksoi niin järjettömän paljon, että päätimme sittenkin ihastella maisemia paikallisen ravintolan terassilta - ja ihan vain oluiden hinnalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti