tiistai 19. joulukuuta 2017

CHONGQINGISTÄ

Minulla oli viime viikolla parin päivän työmatka teollisuuskaupunkina tunnettuun Chongqingiin. Vaikkei Kiina tosiaan olekaan mikään lempikohteeni, "Chonkkari" yllätti minut todella positiivisesti. Kaupungin keskusta oli hyvin moderni sekä siisti ja tekemistä olisi riittänyt vaikka kuinka moneksi päiväksi. Ja eihän se tarkemmin ajateltuna ole ihmekään, sillä Tiibetin ylängön laidalla sijaitseva Chonkkari on yksi Kiinan suurimmista kaupungeista.

Ensimmäisenä päivänä otimme parin kollegani kanssa taksin ja suuntasimme yhdessä tutustumaan Chonkkarin vanhaankaupunkiin. Vaikkei taksilla ajeleminen olekaan ehkä se kaikista nopein tapa liikkua (koska ruuhkat), oli se ehdottomasti paras vaihtoehto yölennosta väsyneille jaloillemme. Eikä taksin hintakaan onneksi huimannut päätä, sillä reilun puolen tunnin matka kustansi ainoastaan noin viitisen euroa.


Perille päästyämme oli hauska huomata, että olimme tasan ainoat länsimaiset turistit koko vanhassakaupungissa. Vaaleutemme herättikin jonkin verran huomiota ja meistä napsittiin ahkerasti valokuvia. Eräs noin 8-vuotias pikkupoika rohkeni kanssani jopa juttusille ja tiedusteli hyvällä englannilla nimeäni. Hän taisikin olla suunnilleen ainoa ihminen koko kaupungissa, joka osasi edes siinä määrin englantia (jos ei hotellin henkilökuntaa lasketa mukaan). Muutoin Chonkkarissa piti pärjätä ihan vain elekielen sekä pantomiimin avulla. Se johtikin monta kertaa melko koomisiin tilanteisiin - kuvitelkaa esimerkiksi miten meidän täytyi tiedustella lähintä vessaa elekielellä...

Palattuamme vanhastakaupungista pyörimme vielä jonkun aikaa keskustan kävelykadulla. Chonkkarissa paljastuikin olevan melkoisen hyvät ostosmahdollisuudet, sillä kauppoja löytyi ihan laidasta laitaan! Syömisen suhteen minulla tosin oli taas suuria hankaluuksia... Yksi isoimmista ongelmistani Kiinaa kohtaan on edelleen se pienoinen asennevamma mitä ruokaan tulee - niinpä söinkin molempina päivinä paikallisessa Pizza Hutissa. Enhän minä tietenkään voi olla varma senkään annoksen tarkemmasta sisällöstä, mutta haluan vahvasti pitäytyä siinä uskossa, ettei ketjuravintoloissa tarjoilla koiraa.


2 kommenttia:

  1. Chongqingin lähistöltä löytyy ihana Brilliant spa rentoutumiseen�� Todella siisti luksusluokan keidas, jossa mukava viettää puolipäivää. Ainakin muutama vuosi sitten hinnatkin olivat kohtuulliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti testata heti seuraavalla kerralla! :)

      Poista