torstai 13. kesäkuuta 2019

HAVAIJIN PROS & CONS

+ Oahun saarella sijaitseva Pearl Harbor oli todella vaikuttava kokemus, jota voin suositella kaikille vähänkään historiasta kiinnostuneille. Kohde oli kuitenkin ajoittain melko raaka, joten se ei ehkä sovi herkkäluontoisille.

+ Havaijilta löytyy melkeinpä takuuvarma lämpö sekä aurinko. Tämä taitaa kuitenkin olla kaksiteräinen miekka, sillä välillä kostea kuumuus tuntui olevan jopa hieman liikaa. Havaijilla saakin tottua hikoilemaan kuin sika, sillä mikään deodorantti ei voi toimia tuossa ilmastossa.

+ Oahun hyvät shoppailumahdollisuudet hieman yllättivät minut, sillä en odottanut saarelta löytyvän  lähes kaikki kivat kaupat Jo Malonesta ja Dean & DeLucasta aina Chaneliin asti. Oahulta löytyy myös oma outlettinsa, joka oli pienestä koostaan huolimatta yllättävän monipuolinen.

+ Havaiji on erinomainen kohde kaikille luontoa rakastaville matkailijoille, sillä saarilta löytyy nähtäväää sekä maalta että mereltä. Meidän omat lempparimme olivat Mauna Kean vuoristoalue sekä Volcanoes National Park.


- Hintataso (etenkin mitä Mauin hotelleihin tulee) oli välillä aivan järjetön. Myös ruoka oli todella kallista - vaikka sitä olisi ostanut ihan vain ruokakaupasta. Havaiji ei siis ehkä ole mikään maailman paras kohde budjettimatkailulle.

- Auto on melkeinpä pakollinen kaikilla muilla saarilla paitsi Oahulla. Välimatkat ovat sen verran pitkiä (ja julkinen liikenne lähes säälittävää), että ilman autoa saarista ei näe paljoakaan.

- Tiet olivat paikoitellen todella haastavia ja lyhyissäkin matkoissa tuntui kestävän ikuisuus.  Jos tulet helposti pahoinvoivaksi, niin muistathan napata pari matkapahoinvointilääkettä ennen road trippiä.

- Maui oli meille pieni pettymys, sillä saarella ei ollut niin paljon tekemistä kuin olimme etukäteen ajatelleet. Rentoutujille kohde sopii kyllä erinomaisesti, mutta tällaisille levottomille matkailijoille se oli ehkä toivottua rauhallisempi kohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti