lauantai 23. huhtikuuta 2016

PERJANTAI-ILLASTA...

Halusimme perjantain kunniaksi jotain pientä naposteltavaa viinin seuraksi ja päädyimme lopulta kana-pekonirulliin, parmesan-lohkoperunoihin sekä auradippiin. Kaikki reseptit ovat yhdistelmiä noin miljoonasta eri ruokaohjeesta, mutta lopputuloksesta tuli mielestämme oikein onnistunut. Tiedä sitten oliko ruuanlaiton ohessa tapahtuneella viinittelyllä osuutta asiaan...

Tosin joudun häpeäkseni myöntämään, että olen ehkä koko maailman säälittävin viininjuoja; punainen ei mene alas sitten millään ja valkoisesta ostamme lähestulkoon aina sen yhden ja saman pullon - oli ruokana sitten ihan mitä tahansa. Olen kyllä erittäin tietoinen, että tarvitsisin vähän ruoskaa joltain hc-viiniasiantuntijalta, joten bring it on!


AURADIPPI
1,5dl turkkilaista jogurttia
0.5dl majoneesia
puolikas aurajuusto
suolaa
pippuria

Mausta muutama tunti jääkaapissa.

KANA-PEKONIRULLAT (450g:n paketti kanafileitä = 24kpl rullia)
kanan rintafileitä
pekonia
spiracha-kastiketta
hunajaa
suolaa pippuria
kanamaustetta
tuoretta persiljaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pilko kanat sopivan kokoisiksi paloiksi ja mausta haluamallasi mausteilla.
Puolita pekonit ja kääri ne kananpalojen ympärille.
Paista uunissa noin 30min. tai kunnes pekoni on rapeaa.
Koristele tuoreella persiljalla.


PARMESAN-LOHKOPERUNAT
4 isoa perunaa
4rkl oliiviöljyä
2tl suolaa
2tl valkosipulijauhetta
2tl perunamaustetta
1dl parmesanraastetta
tuoretta persiljaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Laita lohkotut (ja hyvin kuivatut) perunat isoon kulhoon, lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat mausteet.
Pyöritä perunat parmesanraasteessa ja aseta pellille kuori alaspäin.
Ripottele perunoiden päälle muut mausteet ja paista noin 25-35min. tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
Silppua valmiiden perunoiden päälle persiljaa (ups, tämä unohtui!) ja tarjoile dipin kanssa.


P.s. Lähden tänä iltana viikon kestävälle työmatkalle, mutta olen ajastanut (Ilonan sekä äitini iloksi) ensi viikolle muutaman postauksen. Tuoreimpia kuulumisia voi kuitenkin seurata pitkin viikkoa Instagramistani.

KIVAA VIIKONLOPPUA!

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselle! Ja mitkä värit! Nam!

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin hyvältä!! Pitää varmaan kokeilla näitä kaikkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, sopis hyvin varmaan vapuksikin! :)

      Poista