perjantai 17. kesäkuuta 2016

IHANASTA LETTUKAKUSTA...

Teemme aika harvoin lettuja. En kuitenkaan tiedä miksi, sillä ne ovat aivan hullun hyviä! Päätin tällä kertaa viedä letut askelta pidemmälle ja tehdä niistä herkullisen lettukakun. Kahdeksan letun kakku olisi kuitenkin aivan liian iso kahdelle ihmiselle, joten pyysin vielä Vilman lettukesteillemme tuhoamisseuraksi. Ja koko kakku kyllä katosi parempiin suihin ihan silmänräpäyksessä - ähkystä, turpoamisesta sekä närästyksestä huolimatta! Taisi joku vielä käydä illan päätteeksi nuolemassa kakkulautasenkin... Letturaati antaakin siis erittäin vahvan suosituksen!


Inspiraation kakun tekemiseen sain alunperin täältä. Vaahdotetun vaniljakastikkeen käyttö olikin aivan huippuidea, sillä kermavaahto ei ole minusta koskaan maistunut oikein miltään. Tästä eteenpäin aionkin ehdottomasti korvata kermavaahdon vatkatulla vaniljakastikeella, NAM!

LETTUTAIKINA (noin 8 isoa lettua)

2 munaa
2.5 dl kuohukermaa
2.5 dl vettä
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä.
Vatkaa joukkoon nesteet, jauhot, suola sekä voisula.
Anna taikinan kohota 30 minuuttia.
Paista voissa.

LETTUKAKKU 

8 lettua
3 dl vaniljakastiketta
mansikoita
mansikkahilloa
tomusokeria
tuoretta minttua

Anna lettujen jäähtyä.
Leikkaa puolet mansikoista siivuiksi, puolita loput.
Vatkaa vaniljakastike kermavaahtoa vastaavaksi vaahdoksi.
Kokoa kakku niin, että jokaiseen väliin tulee mansikkahilloa sekä tuoreita mansikoita, mutta vain joka toiseen vaahdotettua vaniljakastiketta.
Koristele lopuksi puolitetuilla mansikoilla, mintunlehdillä sekä tomusokerilla.




Need to know-information: kakku romahtaa aivan täysin heti ensimmäisen leikkaamisen jälkeen, joten tästä luomuksesta on aivan turha kuvitella saavansa annoskuvaa. Tai no, ainakaan sellaista, joka ei näytä jo kerran suussa käyneeltä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti