sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

PULLED PORK-PITALEIVISTÄ...

Pulled pork on jo pitkään ollut tässä taloudessa yksi lemppariruuista, mutta olemme tähän asti yhdistäneet sen lähinnä tacoihin tai tortilloihin. Saimme ystäväpariskunnalta vinkin kokeilla lihaa myös pitaleivän kanssa ja enehkäkestä miten hyviä niistä tuli! Pulled porkin maustamisineen sekä lisukkeeksi käytetyn tsatsikin valmistin alusta asti itse, mutta ne itse leivät ovat kotoisin S-Marketista. Johonkin se raja on kuitenkin vedettävä. (Olen siis kerran yrittänyt vääntää pita-leipiä itse ja se oli niin järkyttävä katastrofi, että nappasin suosiolla kaupasta valmiit leivät ja iskin ne uuniin.)

Tunnustuksena joudun nyt myös myöntämään, että teen lihan aina ihan väärin. Tai lähinnä sen maustamisen. Ostan aina maustamatonta porsaan kassleria, mutta vaikka olen kuinka maustanut sitä etukäteen, ei siitä ole tullut lihaan tarpeeksi makua. Siis lähellekään. Niinpä olenkin kääntänyt koko reseptin ylösalaisin ja lisään marinadin vasta siinä vaiheessa kun liha on tullut uunista ja on kulhossa "revittävänä". Herra Pulled Pork varmaan kääntyy nyt haudassaan (tosin en kyllä ole tietoinen onko alkuperäisen reseptin keksijä edes kuollut)...


MARINADI

1 dl oliiviöljyä
1 dl balsamicoa
1 rkl tummaa siirappia
3 rkl Dijon-sinappia
sormisuolaa
pippuria
sipulijauhetta
savustettua paprikajauhetta

Kaikki vain sekaisin ja voila!Eihän tuo valmis leipä kieltämättä kovin esteettiseltä näytä, mutta maku oli ihan mieletön! Itse tehty tsatsiki viimeisteli koko hoidon ja vaikka nyt haisenkin seuraavat kolme päivää kilometrien päähän aivan valkosipulilta, oli se todellakin sen arvoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti