perjantai 12. elokuuta 2016

MALTASTA...

Viimeinkin matkakertomuksen viimeinen osa! Sisilian roadtripin jälkeen olikin siis vielä aika suunnata muutamaksi päiväksi Maltalle ja etenkin semi-ankean Palermon jälkeen ihastuimmekin tuohon pikkuruiseen maahan heti ensisilmäyksellä! Pieni Vallettan kaupunki oli erittäin siisti, viihtyisä ja kaikki tuntui toimivan. Ja mikä parasta - en nähnyt tuon viiden päivän aikana YHTÄKÄÄN kulkukoiraa! Minun itkemisestä turvonneet silmäluomeni (matkakumppanista puhumattakaan) kiittivät ja kumarsivat!



Kävimme yleisen hengailun sekä ihastelun lisäksi myös kiertämässä kaikki "pakolliset" nähtävyydet. Tai no ainakin suurimman osan, syy tähän selviää aivan tekstin lopusta... Tässä kuitenkin arvostelut noin pähkinänkuoressa:

BLUE LAGOON / COMINO ISLAND
Blue Lagoon oli aivan järkyttävä turistirysä, enkä valitettavasti voi suositella paikkaa kenellekään. Kallioinen ranta oli ahdettu täyteen rantatuoleja ja koko paikka oli pilattu liiallisella turismilla. Tosin mielipiteeseeni saattaa vaikuttaa myös se, etten muutenkaan ole erityisemmin ranta-ihmisiä...
Venematka rannalle ja Comino Islandille sujui kuitenkin kivasti maisemia ihastellen. Ja löytyihän tuolta "sattumalta" myös tuttuja, joiden kanssa oli kiva viettää retkipäivää aivan täydellisessä säässä!


Tämä kuva on otettu melko myöhään illalla ja juuri poislähtiessämme, jolloin suurin osa turistilaumasta oli jo lähtenyt rannalta.
POPEYE VILLAGE
Kylä on alunperin rakennettu 1980-luvulla Robin Williams'in tähdittämää elokuvaa varten. Pikkuruinen Popeye Village on hyvin söpö ja siellä saa mukavasti pari tuntia kulumaan katsellen ja ihmetellen - sekä tietysti nauttien ihanasta auringonpaisteesta esimerkiksi minigolfia pelatessa. Paikka sopii kuitenkin ehkä hiukan paremmin lapsiperheille. (Tai edes elokuvan nähneille..)


GOZO ISLAND
Maltalla käydessä Gozo taitaa olla ihan ehdoton vierailukohde. Suosittelenkin siis vuokraamaan auton (vasemmanpuoleisesta liikenteestä huolimatta) ja suuntaamaan saarelle vievälle autolautalle hyvissä ajoin. Etenkin kesäkuukausien viikonloppuina lauttaan voi joutua jonottamaan pidempäänkin, sillä silloin myös paikalliset haluavat retkeilemään tuolle söpölle pikkusaarelle.
Niiden "pakollisten" kivimuodostelmien sijaan me kuitenkin tykkäsimme enemmän Gozon pikkukylistä, joissa oli ihana kierrellä ympäriinsä ja ihastella suloisia yksityiskohtia. Saarella saa siis helposti kulumaan kokonaisen päivän.





MDINA
Tämä keskiaikainen pikkukaupunki oli pienestä koostaan huolimatta vierailemisen arvoinen. Tosin kahviloita sekä ravintoloita olisi saanut olla hiukan enemmän, sillä ne pari mitkä me löysimme olivat aivan tupaten täynnä.
Kävimme myös tutustumassa kaupungin keskiaikaiseen kidutusmuseoon, joka kylläkin oli aika ahdistava paikka. Uskomatonta miten paljon ihmisiltä löytyy kekseliäisyyttä mitä toisten kiduttamiseen tulee...





Ihanasta kohteesta huolimatta matkamme loppuosa ei sitten enää mennytkään ihan niin putkeen, sillä onnistuin hankkimaan itselleni jostain vatsataudin. Tilanteesta teki jossain määrin hyvin tragikoomisen se fakta, että olin juuri illallisella kehuskellut, miten en koskaan sairastu matkoilla (no okei, ellei Thaimaan hc-korvatulehdusta, Dubain mysteeri-ihottumaa sekä Kiinan sähköiskua lasketa mukaan). No, illallisesta parin tunnin päästä olinkin jo tyhjentämässä kroppaani suunnilleen kaikista sen sisälmyksistä. Ja tietysti pisteenä i:n päälle myös poikaystäväni sai saman taudin vuorokautta myöhemmin... Ihanan romantillista!

Mutta pakko nähdä tuossa sairastumisessa myös jotain hyvääkin, sillä tuon tehokkaampaa (ja nopeampaa) tapaa päästä lomakiloista ei kyllä löydy! Lisäksi kerkesimme taudista huolimatta nähdä Maltalla suunnilleen kaiken sen mitä olimme suunnitelleetkin, joten tapauksesta ei jäänyt sen suurempia trumoja (paitsi se, että VIHAAN oksentamista vieläkin vähän enemmän)!

P.S. Jackille pusuja ja kiitokset seurasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti