perjantai 21. heinäkuuta 2017

AMERIKKALAISESTA JUUSTOKAKUSTA

Niin kuin olen täällä jo aiemminkin kertonut; rakastan juustokakkuja. Olen jostain syystä kuitenkin henkisesti hyvin allerginen liivatteelle, sillä sen "hyllyvyys" on minusta todella ällöttävää. Kun bongasin sattumalta netistä Siken juustokakun reseptin, oli sitä vain pakko päästä testaamaan - pienellä twistillä tietenkin. Ja tämän tyylinen juustokakkuhan ei siis sisällä laisinkaan liivatetta!

Varoituksen sanasena minun täytyy kuitenkin vielä kertoa, että kakun tuhtiudesta johtuen kertahaukkaisusta lihoo varmaan vähintään viisi kiloa. Siitäkin faktasta huolimatta suosittelen ehdottomasti testaamaan ohjetta, sillä tämä juustokakku suorastaan sulaa suussa!


AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU

POHJA

3 dl Digestive-keksejä
4 rkl voita

TÄYTE

1.1 kg Philadelphia-juustoa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 appelsiinin raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
2 keltuaista
1.2 dl ranskankermaa
0.5 dl kermaa

Murskaa keksit pieneksi ja lisää sulatettu voi. Vuoraa 24-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele koko vuoka ja painele seos vuoan pohjalle.
Paista pohjaa 190 asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia ja anna jäähtyä.

Valmista nyt täyte. Sekoita Philadelphia-juusto, sokeri, sitruunan- sekä appelsiininkuoriraasteet sekä vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi ja lisää vehnäjauhot.
Lisää sen jälkeen vielä yksitellen kananmunat sekä keltuaiset ja sekoita jokainen niistä hyvin huolellisesti.
Lisää seokseen vielä sitruunamehu, ranskankerma sekä kerma. Sekoita ja maista (lisää tarvittaessa sitruunamehua tai sokeria).
Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja paista sitä ensin 260 asteisessa uunissa 12 minuutin ajan. Laske sen jälkeen lämpö 100 asteeseen ja paista kakkua vielä 1h 10 minuuttia.
Täyte saa olla hiukan hyllyvää, kun otat kakun uunista. Myös sen pinta saa olla hiukan ruskistunut.
Kakun täytyy jäähtyä täysin ennen leikkaamista, mutta parhaan lopputuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä jääkaapissa vielä yön yli ja nauti mansikkamelban kanssa.

MANSIKKAMELBA
500 g kohmeisia mansikoita
1 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Laita ainekset kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa juustokakun kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti