perjantai 14. heinäkuuta 2017

NAMBASTA

Toisella työmatkallani Japanin Osakaan halusin nähdä jotain uutta. Kollegani suosittelivat minulle Namban aluetta sekä sen katettua kävelykatua, jonka varrella sijaitsi useita kauppoja sekä ravintoloita. Tämä alue olikin selvästi "kotoisampi" kuin Osakan keskusta korkeine pilvenpiirtäjineen. Nambasta löytyi myös jättikokoinen Daiso (se sadan jenin kauppa), josta löytyi taas vaikka mitä kivaa (ja osittain tarpeetonta).

Yhteen paikkaan halusin ihan välttämättä päästä ja se oli Komehyo. Tämä on siis juurikin se kauppa(ketju), joka myy käytettyjä merkkituotteita ja sieltä saattaa välillä tehdä todella hyviä löytöjä.  Samantyylisiä second hand- liikkeitä löytyy toki muitakin, mutta jostain syystä olen tykästynyt juuri Komehyoon. Tällä kertaa ongelmaksi muodostui vain se, etten millään meinannut löytää kyseistä kauppaa. Japanilainen kollegani kirjoitti minulle vielä valmiiksi lapun, jossa pyydettiin näyttämään missä päin tämä kyseinen liike sijaitsi. Näytin tuota paperinpalaa lukemattomille ihmisille, mutta kukaan ei oikein osannut auttaa. Lopulta eräs ihana nainen googlasi kaupan puhelimellaan ja vei minut karttansa avulla aivan liikkeen oven eteen. Enehkäkestä miten ystävällistä! Tosin tästä oppineena minun on varmaan pakko ladata puhelimeeni joku offlinessa toimiva karttasovellus...

Mutta onneksi en metsästänyt kauppaa ihan turhaan, sillä sieltä löytyi lopulta jotain kotiinviemistäkin! Tällä kertaa kuitenkin poikaystävälleni, eikä minulle. Niin ja ne ohjeet miten liikkeeseen löytää: jää pois Shinsaibashin metropysäkillä ja poistu 6a-exitistä. Suunnista kohti Daimarun tavarataloa (kysy apua, sillä tämän kaikki varmasti tietävät) ja jatka suoraan, kunnes kadun vasemmalla puolella näkyy Rope Picnic- niminen liike. Käänny sen edestä vasemmalle ja Komehyo sijaitsee noin 50 metrin päässä kadun oikealla puolella.
Löysin kävellessäni myös todella söpön, rauhallisella sivukujalla sijaitsevan kahvilan, jossa oli ihana lepuuttaa hetki väsyneitä jalkoja. Paikan nimi oli Green Bar Shinsaibashi ja sen myyntitiski sijaitsi tavallaan erään vaateliikkeen yhteydessä. Itse testasin tällä kertaa acai- smoothieta ja se oli todella hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti