maanantai 31. heinäkuuta 2017

KIOVASTA

Rehellisesti sanottuna päätimme matkustaa Kiovaan ihan vain ja ainoastaan Tsernobylin takia, joten lähdimme matkaan aika lailla nollaodotuksilla. Ennakkoasenne Kiovaa kohtaan ei siis ollut ehkä se kaikista paras mahdollinen, joka johtui silkasta tietämättömyydestä koko Ukrainaa kohtaan. Kaupunki kuitenkin yllätti meidät kaikki todella positiivisesti, sillä Kiova oli kaikkea muuta kuin tylsä ja ankea!  Se olikin täynnä kauniita vanhoja taloja, ystävällisiä ihmisiä sekä toinen toistaan houkuttelevimpia ravintoloita sekä kahviloita. Ja yllättävää kyllä, käynnissä oleva Ukrainan kriisi ei näkynyt kaupungissa millään lailla - lukuunottamatta Maidanin aukiolta löytyneiden, mellakassa menehtyneiden henkilöiden valokuvia. Ja puhun nyt siis luonnollisesti ihan vain turistin näkökulmasta.

Koska halusimme siis viettää yhden kokonaisen päivän Tsernobylissä, jäi itse Kiovaan tutustumiseen melko rajallinen aika. Käytimmekin sen lähinnä vain syöden hyvin sekä kierrellen kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Tutuksi tulivat muun muassa kuuluisa Isänmaan äiti-patsas, Maidanin aukio, Bessarabian markkina-alue sekä Tsernobyl-museo.

Maidan-aukio

Bessarabia
Ruoka ja juoma on Kiovassa todella edullista, joten jos joku siellä kaipailee mielenkiintoista, edukasta sekä hieman erilaista viikonloppukohdetta - tämä on juurikin se! Myös taksilla ajeleminen on ihan naurettavan halpaa, sillä emme tainneet maksaa mistään taksikyydistä kahta euroa enempää. Ruuhka-aikoina metro oli kuitenkin se paras vaihtoehto liikkumiseen ja metrolipun sai ostettua hintaan 0.15€. Tässä kuitenkin vielä pari ravintolavinkkiä kaikille kaupunkiin matkaaville!

PERVAK
Rohnidynska St 2

Tämä perinteisesti sisustettu sekä huippusuosittu paikallinen ravintola tarjoaa hyvää ukrainalaista ruokaa todella edulliseen hintaan! Testiin pääsi muun muassa herkulliset variniki-nyytit, perunapannukakut, Kiovan kana sekä Neuvostoliiton oma samppanja Sovetskoye Shampanskoye (antakaa anteeksi kaikki kirjoitusvirheet). Tälle ravintolalle siis vahva suositus!
SPOTYKACH
Volodymyrska St 16

Spotykach panostaa erityisesti ruokien esillepanoon ja sen annokset näyttivätkin toinen toistaan hauskemmilta! Ravintolan annoksilla voi esimerkiksi "pelata shakkia", jossa shakkinappuloiden virkaa ajavat suklaakonvehdit sekä shotit. Myös itse ruoka oli hyvää ja palvelu erittäin ystävällistä! 

Borssikeittoa jäätelön muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti