perjantai 27. heinäkuuta 2018

PARIISISTA

Kotona ollaan taas! Pariisi oli yhtä ihana kuin aina ennenkin - vaikkakin nämä järkyttävät helteet tekivät turreilusta melko tukalaa... On muuten melkoisen epäreilua, etteivät pariisittaret ilmeisesti hikoile laisinkaan. Vaikka täpötäysissä metroissa oli noin +57 astetta ja hikoilin itse kuin sika, näyttivät paikalliset naiset uskomattoman freeseiltä.

Tämä Pariisin matka meni siis melko pitkälti nähtävyyksiä kierrellen, sillä meillä oli mukanamme kummityttöni sekä hänen siskonsa. Olin luvannut viedä tytöt Disneylandiin ja päätimme toteuttaa reissun nyt kesäloman aikana. Matka oli tytöille siinäkin mielessä aivan erityinen, että he olivat ensimmäistä kertaa lentokoneessa. Kaikki oli heille siis uutta sekä jännittävää.

Printempsin tavaratalon kattoterassilta on ihana näköala Pariisin ylle!


Tytöt halusivat nähdä Mona Lisan, joten kävimme pikaisesti myös Louvressa. Museot eivät noin yleisesti ottaen ole oikein meidän juttumme, joten emme jääneet  kiertelemään Louvrea sen kummemmin. Suhteellisen tiukka aikataulu sekä järkyttävät jonot suunnilleen jokaikiseen turistikohteeseen pitivät meidät kiireisinä. Heinäkuu ei siis todellakaan ole paras mahdollinen aika vierailla kaupungissa - etenkin jos vihaa minun laillani jonottamista.
Myös Sacre Coeur´lle raahatuminen kuuluu Pariisin must- juttuihin, joten suuntasimme seuraavaksi sinne. Ja koska lämpötilat olivat mitä olivat, sana "raahautuminen" ei ole tippaakaan liioittelua. Päästyämme lopulta Montmartren kukkulalle, oli meidän pakko ottaa pieni hengähdystauko. Siellä taisimmekin syödä koko reissun kalleimman lounaan - joka ei luonnollisestikaan ollut edes mitenkään erityisen hyvä.Ja sitten on tietysti se Eiffel- torni... Tokihan meidän piti käydä ihailemassa sitä myös hiukan lähempää - ja tietysti eväiden kanssa. Haimme Lafayette´n ruokaosastolta hiukan herkkuja ja suuntasimme syömään ne Eiffelin juurelle. Itse torniin emme edes yrittäneet, sillä jonot olivat aivan infernaaliset.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti