maanantai 6. elokuuta 2018

VERSAILLESISTA

Jatketaan vielä viimeisellä päivityksellä Pariisista ja se on tietenkin Versaillesista. Olen käynyt palatsissa kymmenisen vuotta sitten, mutta se oli edelleen juuri niin upea kuin muistinkin! Tosin heinäkuun ruuhkat näkyivät myös täällä - oikeastaan pahempana kuin missään muussa Pariisin turistikohteessa. Suosittelen siis lämpimästi maksamaan muutaman hassun euron enemmän lipuista, johon on jo etukäteen määritelty saapumisaika. Me tosin hiukan myöhästyimme omastamme, sillä julkisilla meno ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin olimme ajatelleet. Luojan kiitos mieheni kuitenkin puhui meidät sisään pienellä valkoisella valheella, sillä jonot olivat suorastaan infernaaliset.
Läheltä sisäänkäyntiä löytyy myös pikkuinen Ladureen myymälä, joten nappasimme mukaamme muutaman macaronssin. Syödessämme noita leivoksia Versaillesin palatsissa tunsin itseni lähes Marie Antoineteksi - tosin noin miljoona kiinalaista turistia häiritsi aavistuksen verran kuningatarfiilistelyjäni...

Kävimme luonnollisesti myös Versaillesin puutarhassa, jossa tallustelu niin järkyttävässä helteessä oli kylläkin lähempänä kidutusta kuin nautintoa. Mutta onhan se aivan mielettömän upea, siitä ei pääse mihinkään! Suosittelen lämpimästi kaikkia Pariisissa kävijöitä säästämään puoli päivää myös Versaillesille, sillä siellä jos jossain voi kirjaimellisesti tuntea historian havinan. (Olipas runollinen loppu.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti