keskiviikko 5. lokakuuta 2016

OMENAISESTA BOSTONKAKUSTA

Leivon todella harvoin pullaa, mutta kuultuani kansallisesta korvapuustipäivästä oli minunkin pakko osallistua! Tosin pelkkien korvapuustien sijasta päätin leipoa bostonkakun, sillä minun tekemäni korvapuustit ovat kautta aikojen olleet ihan jäätävän rumia. Ja tiedän tiedän, makuhan niissä loppupeleissä ratkaisee, mutta olisihan se silti kiva saada niistä edes sellaisia semihoukuttelevan näköisiä...

No onneksi sekin "rumuus-ongelma" ratkesi bostonkakulla, sillä sitä on huomattavasti vaikeampi saada näyttämään hirveältä! Halusin vielä kakkuun ripauksen syksyä, joten lisäsin sen täytteeksi ihanaa omenamarmeladia. Tulipa hyvää!


OMENAINEN BOSTONKAKKU
(noin 16 korvapuustia)

2.5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
2 munaa
1 rkl kardemummaa
reilu 1 dl sokeria
1 tl suolaa
125g voita
noin 9 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
100 g pehmeää voita
4 rkl kanelia
vaniljasokeria maun mukaan
noin 120 g omenamarmeladia (paistonkestävää)

Lämmitä maitoa hetki ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita, kunnes hiiva on "sulanut" maidon joukkoon.
Lisää sokeri, kardemumma sekä kananmunat.
Sekoita joukkoon myös lähes kaikki vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti.
Lisää pehmeä voi sekä suola, vaivaa hetki ja sekoita joukkoon vielä loput jauhot.
Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
 
* * *

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ensimmäinen osa muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi.
Levitä puolet pehmeästä voista taikinan päälle, samoin puolet marmeladista.
Lisää päälle vielä puolet kanelista sekä vaniljasokerista ja pyöritä taikina tiukaksi rullaksi.
Leikkaa rullasta noin viiden senttimetrin levyisiä paloja ja aseta ne kierrepuoli ylöspäin voidellun irtopohjavuoan pohjalle niin, että pullien väliin jää pari senttiä väliä. 
Bostonkakkuun menee noin 8 korvapuustia (24 senttinen irtopohjavuoka), joten toisesta taikinanpuolikkaasta jäljelle jäävät korvapuustit voi paistaa erikseen pellillä (200 asteessa noin 10 minuuttia).
Anna bostonkakun kohota vuoassa vielä noin 15 minuuttia ja voitele sen pinta kananmunalla.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

SOKERIKUORRUTE
1.5 dl tomusokeria
vettä

Laita noin 1.5dl tomusokeria mukiin ja ripottele sinne vähän kerrassaan vettä niin kauan kunnes koostumus on tarpeeksi notkeaa. Sekoita seosta koko ajan haarukalla. Levitä valmis sokerikuorrute jäähtyneen kakun päälle lusikalla.



2 kommenttia:

  1. Oi nam! Rakastan pullaa mutta olen ihan toivoton tumpelo leipomisessa. Tätä voiskin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, bostonkakku on aika helppo tehdä! :*

      Poista