maanantai 27. helmikuuta 2017

PAHOLAISEN SUKLAAKAKUSTA

Aina silloin tällöin tekee mieli jotain ihan överin makeaa ja tämä ihanan täyteläinen suklaaherkku vie satavarmasti kaikista pahimmankin suklaanhimon! Tällä samalla ohjeella tein suklaakakun myös taannoisiin Halloween-bileisiimme - tosin vain hieman erilaisilla koristeilla...

Valitettavasti en kuolemaksenikaan muista mistä olen aikoinaan tämän alkuperäisen ohjeen löytänyt, mutta resepti on kuitenkin taas joutunut kokemaan käsissäni pieniä muutoksia. Kakku on joka tapauksessa suhteellisen helppo tehdä, mutta sen välivaiheet (jäähtymiset jne.) vaativat hieman aikaa.


PAHOLAISEN SUKLAAKAKKU

1.25 dl kaakaojauhetta
1.25 dl muscovadosokeria
2.5 dl minuutti sitten kiehunutta vettä
3.5 dl vehnäjauhoja 
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
125 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl vanilija-aromia
2 kananmunaa
0.5 tl chilijauhetta

TÄYTE

1.25 dl vettä
0.5 dl muscovadosokeria
175 g voita
300 g tummaa suklaata paloiteltuna

Voitele ja korppujauhota noin 18 senttinen irtopohjavuoka.
Mittaa pieneen kulhoon kaakaojauhe, muscovadosokeri sekä kiehunut vesi. Sekoita hyvin ja siirrä seos hetkeksi sivuun jäähtymään.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä sooda ja siirrä odottamaan.
Vaahdota (pehmeä) voi sekä sokeri sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vanilja-aromi. Lisää sen jälkeen kulhoon vuorotellen jauhoseosta sekä kananmuna (jauhoja, kananmuna, jauhoja, kananmuna). Lisää taikinaan vielä kaakao-sokeri-vesiseos ja sekoita tasaiseksi vispilän avulla. Taikina jää melko löysäksi. 
Lisää joukkoon vielä chilijauhe ja kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

 ***

Valmista täyte kakun mennessä uuniin, sillä sen paksuuntuminen kestää melko kauan. Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri sekä voi. Sulata ainekset ja ota kattila pois levyltä. 
Sulata joukkoon vielä paloiteltu suklaa ja sekoita seos vispilän avulla. Täyte on valmista kun se on tasaista sekä kiiltävää. 
Anna seoksen jäähtyä rauhassa, kunnes täyte "paksuuntuu" jämäkäksi (huoneenlämmössä tähän menee noin 1.5h!). Voit sekoitella täytettä aina välillä.
Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se horisontaalisesti kahteen osaan. Aseta rumempi puoli tarjoilualustalle, jolloin siitä tulee kakun pohjaosa.
Kostuta pohjaa maidolla (erityisesti reunat!) ja levitä sen jälkeen noin puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kakkulevy varovasti täytteen päälle ja levitä vielä loput suklaatäytteet kakun pinnalle sekä reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.

HUOM! Jos haluat kakusta isomman, ota käyttöön noin 24 senttinen irtopohjavuoka ja tuplaa raaka-aineet. Isompi kakku vaati kuitenkin huomattavasti pidemmän uunissaoloajan, sillä sen kypsymiseen menee noin 1 tunti 20 minuuttia (kokeile hammastikulla!). Kuvan kakku on tehty tuplataikinalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti