torstai 9. marraskuuta 2017

COMOJÄRVESTÄ

Liechtensteinista matka jatkui siis autolla Comojärvelle, jonne erityisesti Mama Linna on halunnut matkustaa niin kauan kuin muistan (koska George Clooney). Vaikka Georgea ei nyt tällä kertaa näkynytkään, oli Comojärvi suorastaan hurmaavan kaunis! Ei siis ihme, että niin moni Hollywoodin tähti Madonnasta Brangelinaan onkin lomaillut näissä mielettömissä maisemissa!

Itse yövyimme Bellagiossa, joka oli tuona lokakuisena ajankohtana ihanan rauhallinen turisteista. Sijaintinsa vuoksi Comolla tuuli hiukan enemmän kuin Milanossa, mutta onneksi aurinko lämmitti ihanasti aina päiväsaikaan. Hintataso oli Bellagiossa hyvin kohtuullinen ja kivan majapaikan sai suhteellisen edullisesti. Myös ruoka sekä juoma oli edullisempaa kuin Suomessa, joten otimmekin kaiken ilon irti italialaisista herkuista!


Bellagio on melko pieni paikka, joten sen pikkukujat tulevat tutuiksi suhteellisen nopeasti. Houkuttelevia ravintoloita sekä kahviloita löytyi kuitenkin niin monta, että aika Comolla menikin pääasiassa syöden sekä juoden. Tästä johtuen en luultavasti saanut niitä farkkujanikaan kiinni lähtiessämme takaisin kotia kohti... Erityisesti Aperitivi Wine Bar tuli meille hyvin tutuksi, sillä kävimme siellä joka päivä (!!) viinillä sekä juustoilla. Myös viinikellarimaisen ravintolan tiramisu oli ihan mielettömän hyvää! Ja jos taas mielii erinomaista pizzaa, kannattaa suunnata ravintola Babayagaan!

Vaikka Comojärven pikkukylät olivat toinen toistaan ihastuttavampia, kannattaa matkan shoppailupuoli hoitaa kuitenkin Milanossa (jos se siis vaan kuuluu matkareittiin), sillä Comojärven ostosmahdollisuudet olivat aika rajalliset. Toki sieltä löytyy useita pikkuputiikkeja, jotka myyvät muun muassa italialaisia kenkiä, nahkatavaroita sekä paikallisia elintarvikkeita, mutta siihen se sitten oikeastaan jääkin. Se Comon ehdoton "suola" onkin paikallinen ruoka sekä mielettömät maisemat!
Seuraavassa postauksessa vielä juttua Comojärven muista pikkukylistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti