tiistai 7. marraskuuta 2017

LIECHTENSTEINISTA

Sveitsistä jatkoimme matkaamme takaisin Italian puolelle, mutta poikkesimme matkalla Liechtensteinin minivaltiossa. Ystäväpariskuntamme oli jo etukäteen vinkannut, että maan pääkaupungin, Vaduzin, kiertää ihan maksimissaan tunnissa. Ja tottahan se oli, että paikka oli todella pieni. Halusimme minimaan kuitenkin mukaan reitillemme ja hyvä niin, sillä olihan Liechtenstein jo itsessään nähtävyys. Kävelimme siis aikamme (pienessä) keskustassa, jonka jälkeen jatkoimme maisemien ihastelua autosta käsin - toki pysähdellen välillä ottamaan valokuvia.


Yritimme myös kovasti mennä vierailulle Vaduzin linnaan, mutta se paljastuikin olevan Liechtensteinin ruhtinasperheen vakituinen asuinpaikka. Ihme, ettemme saaneet sen kummempia suurhälytyksiä aikaan, sillä ajoimme vain rempseästi linnan pihaan ja lähdimme ihan turisteina tutustumaan ympäristöön. Tosin veikkaan kyllä, että linnan vartija saattoi pitää meitä aavistuksen yksinkertaisina... Ja mitäpä sitä turhaan tosiasioita kieltämään.
Koko Liechtensteinin vierailun kruunasi kuitenkin ihan mieletön ravintola, jonka onnistuimme löytämään Tripadvisorin avulla. Berggasthaus Masescha sijaitsi melko korkealla vuorenrinteellä, joten maisemat olivat suorastaan henkeäsalpaavat. Ja se ruoka... Se oli oikeasti niin hyvää, että poikaystäväni harkitsi vakavasti lautasen nuolemista! Liechtensteiniin kannattaa siis mennä vierailulle ihan jo pelkästään tuon ravintolan takia - Masescha tarjosi meille ehdottomasti koko lomamatkan parhaan aterian! Ravintolan palvelu oli myös hyvin ystävällistä, vaikka tarjoilijat puhuivat pelkkää saksaa (ja me emme).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti