tiistai 20. helmikuuta 2018

LA DIGUESTA

Praslinilta jatkoimme matkaamme viereiselle La Diguen saarelle, joka oli naapuriaan huomattavasti pienempi. La Diguella ei ole kuin kourallinen autoja, joten lähes kaikki liikkuminen tapahtuu polkupyörillä. Tämä pikkusaari on myös todellinen eläintenystävien paratiisi, sillä siellä törmäsi jos jonkinlaisiin otuksiin. Paikalliset katukoirat veivät luonnollisesti minun sydämeni (tälläkin kertaa), mutta ihastuimme lisäksi Anse Severen rannalla asustelevaan kilpikonnapariskuntaan, joka piti kovasti huomiosta sekä herkuista. Koirien ohella syötimme siis tällä reissulla myös jättiläiskilpikonnia, joka oli kieltämättä aivan huikea kokemus! Kilpparit rakastivat erityisesti hedelmiä, joten kaikki hedelmälautastemme jämät vietiin poikkeuksetta tälle ihanalle pariskunnalle.





Vaikka La Digueltakin löytyi toki rauhallisempia paikkoja, oli se selkeästi turistillisesti vilkkaampi saari kuin Praslin. Tai sitten La Diguen pieni koko sai sen vain vaikuttamaan rauhattomammalta - mene ja tiedä. Vaikka molemmissa saarissa siis oli omat hyvät puolensa, seesteisyyttä kaipaaville suosittelisin ehkä ensisijaisesti Praslinia. Sieltä löytyy myös aavistuksen verran parempitasoisia majoituspaikkoja, sillä La Diguella on pääosin vain pikkuruisia guest houseja.





Minulla on muuten antaa hyvä ravintolavinkki myös La Diguelle, sillä ihastuimme molemmat aivan "keskustassa" sijaitsevaan Fish Trap- ravintolaan. Tämä ruokapaikka sijaitsee aivan rannan tuntumassa, joten sen terassilta oli ihana katsella auringonlaskua. Myös ruoka oli "Seychelli-tasolla" oikein hyvää., joten tälle ravintolalle iso suositus. (Alimmat kuvat Fish Trapista).

Toinen hyvä ravintola on muuten hiukan syrjemmällä sijaitseva Chez Jules, josta saa todella hyvää currykanaa. Tämä ravintola on myös todistetusti "paikallisten" suosiossa, sillä ajaessamme pyörillä ravintolan eteen, sisään oli yrittämässä myös yksi jättiläiskilpikonna. Kaveri oli hitaudestaan huolimatta ehtinyt jo sisään asti, kunnes tarjoilijat huomasivat asian ja saivat lopulta houkuteltua tämän nälkäisen kilpparin ulos paahtoleivän avustuksella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti