torstai 15. helmikuuta 2018

PRASLINISTA

Aloitimme siis lomamme Praslinin saarelta, jossa vietimme viisi ihanaa päivää. Saari oli off seasonista johtuen ilahduttavan tyhjä ja saimmekin nauttia hermolomasta ilman sen suurempia turistilaumoja. Meidän lomamme ensisijainen tarkoitus oli totaalirentoutuminen, johon Seychellit olivat lähestulkoon täydellinen kohdevalinta!  Saarilla ei ole pahemmin mitään rantoja "kummempia" nähtävyyksiä, joten saimme kerrankin fiilistellä ihan vain joutilaana olemista.

Kumpikaan meistä ei kuitenkaan oikeasti jaksa maata poolilla päivää pidempää, joten muut päivät kuluivat mukavasti kierrellen saarta vuokra-autolla. Suunnittelemattomuus sekä kiireettömyys olivat oikein tervetullutta vaihtelua hektiseen arkeen ja ajelimme aina sinne, missä "näytti kivoimmalta". Se toimi hyvin, sillä onnistuimme löytämään aivan mielettömän kauniita paikkoja!


Kävimme myös tutustumassa Vallee de Main kansallispuistoon, joka ei kuitenkaan herättänyt minussa mitään sen suurempia tunteita. Valitsemamme opastettu kierros oli ihan mielenkiintoinen, mutta minulle olisi rehellisesti sanottuna riittänyt vähempikin informaatio paikallisesta kasvustosta. Retken kohokohta taisikin olla tarkempi tutustuminen Seychellien kansallishedelmään eli tuohon takapuolen muotoiseen jättiläiseen. Coco de Mer olikin erittäin hyvin edustettuna menit sitten mihin tahansa - jopa passiin painettu leima oli tuon kuuluisan peräpään muotoinen.
Yksi ravintolavinkki minun on muuten aivan pakko jakaa teidän kanssanne! Vaikkei Seychellit siis ollutkaan mikään kulinaristinen Mekka, onnistuimme bongaamaan yhden todella hyvän ruokapaikan. Les Lauriersin hotellin yhteydessä sijaitseva ravintola tarjosi aivan huipun syö-niin-paljon-kuin-jaksat-buffetin ja me ihastuimme ihan erityisesti ravintolan runsaaseen alkupalapöytään! Tällä illallisella pääset myös halutessasi maistamaan grillattua haita. (Les Lauriers taitaa muuten olla joka ilta aivan täynnä, joten muistathan tehdä pöytävarauksen!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti