tiistai 23. huhtikuuta 2019

ASTETTA KEVYEMPI PÄÄSIÄINEN

Pääsiäinen tuli ja meni, mutta palataanpa vielä hetkeksi viime viikonlopun herkkuihin. Halusin pääsiäisaterialle jotain aavistuksen kevyempää, joten menimme tänä vuonna ihanalla salaatilla sekä uunissa paahdetulla kuhalla. Ostin jokin aika sitten Syötävän hyvät 38 salaattia ja kulhoa- kirjan, josta löytyi todella monta hyvää vaihtoehtoa "pääsiäissalaatiksi". Tämän kyseisen annoksen rapeiksi paahdetut perunat sekä aavistuksen verran tulinen seesamikastike kuulostivat kuitenkin niin hyvältä, että ne veivät tällä erää voiton. Alla oleva resepti on siis peräisin tuosta kirjasta, mutta tein ohjeeseen tapani mukaan pieniä muutoksia.







VESIMELONI- FETA- PERUNASALAATTI

500 g pieniä perunoita
500 g vesimelonia
100 g fetajuustoa
romaine salaatinlehtiä
rucolaa
1-2 rkl mustia seesaminsiemeniä


PAAHTEINEN KASTIKE

3 rkl seesamiöljyä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
ripaus chilijauhetta


Pese perunat ja taputtele ne kuiviksi. Puolita perunat ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle hieman öljyä sekä suolaa. Paahda perunoita 225 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes niiden pinta muuttuu hieman rapeaksi.

Revi salaatinlehdet pienemmiksi ja lisää rucola. Kuutioi vesimeloni ja lisää ne salaatin sekaan, samoin murustettu feta. Sekoita lopuksi lämpimät perunat salaatin muihin aineksiin.

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja lisää se salaatin päälle. Ripottele pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja nauti.


Jälkiruokana meillä oli tietenkin suussa sulavaa jogurttipannacottaa, joka on yksi ehdottomista suosikeistani. Pannacotta on vain niin kevyt ja raikas jälkiruoka, että sitä voisi syödä vaikka kulhokaupalla. Kaiken lisäksi se on maailman helpoin tehdä, joten pannacotta onnistuu varmasti hiukan kokemattomammaltakin leipurilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti