torstai 8. maaliskuuta 2018

JOGURTTIPANNACOTASTA

Niinkuin jo aiemmin kerroin, minulla on tällä hetkellä ihan järkyttävä pakkomielle jogurttipannacottaan. Tämä riippuvuus sai alkunsa Etelä-Afrikassa, jossa söimme aivan taivaallisen hyvää jogurttipannacottaa aamupalaksi. Kotiin päästyämme testailin välittömästi muutamaa reseptiä ja niitä sekoittelemalla sain aikaiseksi sen omasta mielestäni parhaimman version!

Tämä on muuten aivan mielettömän hyvä aamupala/jälkiruoka jo ihan siitäkin syystä, että se valmistetaan edellisenä iltana. Ennen tarjoilua ei siis tarvitse tehdä enää muuta, kuin pikainen koristelu esimerkiksi marjoilla. Tämän helpommaksi ei leivonta enää voi mennä!


JOGURTTIPANNACOTTA (2-4 annosta)

1.5-2 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
0.5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
4dl turkkilaista jogurttia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen reiluksi viideksi minuutiksi. (Jos minun laillani inhoat liivatelehtiä, myös 1.5 liivatetta riittää kiinteyttämään "taikinaa" tarpeeksi.)
Kaada kerma kattilaan ja sekoittele sitä vispilällä kunnes kerma alkaa kiehua. Ota kattila pois kuumalta liedeltä ja lisää sen jälkeen sokeri. Sekoita.
Purista liivatelehdet kuiviksi vedestä ja lisää kattilaan. Sekoita hyvin, jotta ne liukenevat kunnolla joukkoon ja lisää kattilaan vielä vaniljasokeri sekä turkkilainen jogurtti. Sekoita hyvin.
Kaada pannacotat kivoihin tarjoiluastioihin tai laseihin ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin/yön ajan.

Tarjoile valmis jogurttipannacotta joko aamupalana myslin sekä mansikoiden kanssa tai sitten jälkiruokana granaattiomenan siemenillä - molemmat ovat aivan yhtä taivaallisia!


P.S. Tuo määrä riitti kahteen täyteen lasilliseen, mutta jos käytät hiukan pienempiä tarjoiluastioita, niin pannacotasta riittää hyvin neljälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti