lauantai 16. syyskuuta 2017

KIHLASORMUKSEN TEETTÄMISESTÄ

Olen saanut tutuilta sekä tuntemattomilta kysymyksiä kihlasormukseni teettämisestä, joten ajattelin tehdä aiheesta vielä ihan oman postauksen. Timantit eivät tunnetusti ole sieltä halvimmasta päästä, erityisesti kun halusin kihlasormukseeni vain yhden ja hiukan isompikokoisemman kiven. Eräs ystävämme kuitenkin vinkkasi meille sivuston nimeltään Blue Nile*, josta hän oli juuri itsekin tilannut tulevalle vaimolleen sormuksen. Tämä vinkki säästikin meiltä lopulta melko ison summan rahaa!

Emme todellakaan ole mieheni kanssa mitään timanttiasiantuntijoita, joten vietimme ensin muutaman illan googlaillen intensiivisesti tietoa aiheesta. Lopulta olimme viisastuneet siinä määrin, että tiesimme edes noin suunnilleen mitä lähteä hakemaan. Ennen tilausta esitimme vielä kaikki (tyhmät) kysymyksemme Blue Nilen 24/7 chatissa, jonka superystävällinen virkailija selvitti vastaukset kaikkiin ongelmiimme.


Olin jo aiemmin saanut "rungon" sormukseen Mama Linnan vanhasta kultasormuksesta, joten tilasimme Blue Nilelta ainoastaan sen itse timantin. Kivet lähetetään Irlannista, joten niistä ei joudu maksamaan tullimaksuja. Timantti saapui meille lopulta noin viikossa ja se tuotiin luonnollisesti aivan kotiovellemme asti. Kävimme vielä näyttämässä sen kultasepälle, joka vahvisti kiven vastaavan täydellisesti sen mukana tullutta GIA- sertifikaattia.

Sen jälkeen olikin aika saada timantti kiinni runkoon. Tässä vaiheessa mukaan tuli Kuopion Puustjärven kello ja kulta, jonka kultaseppä istutti timantin sormukseen toivomallani tavalla. Koska kivi on suhteellisen iso, halusin timantille mahdollisimman matalan istutuksen, jotta se ei jäisi joka paikkaan kiinni. Halusin sormuksen myös olevan niin ohut kuin vain mahdollista.


Vaikka koko prosessi tietysti ottikin hiukan enemmän aikaa kuin valmiin sormuksen ostaminen, odotus todellakin palkittiin. Kihlasormuksesta tuli lopulta juuri sellainen kuin olin toivonutkin! Ja kaiken huipuksi säästimme silkkaa rahaa, sillä suhteellisen pienellä vaivalla saimme sormuksen todella paljon edullisemmin kuin kultasepänliikkeestä!

Voinkin siis aivan käsi sydämellä suositella Blue Nilea kaikissa timanttiasioissa! Kiviä löytyy myös todella isolla hintahaarukalla - riippuen tietysti timantin laadusta. Ennen tilausta selvitin luonnollisesti myös kivien eettisyyden, sillä en todellakaan halunnut nimettömääni mitään veritimanttia. Blue Nilen timantit tulevat kuitenkin konfliktivapailta alueilta ja noudattavat Kimberleyn prosessia.



* Sisältää mainoslinkin!


2 kommenttia:

  1. Kaupalliset yhteistyöt tulee mieltää sellaisiksi heti postauksen alusta, ei viimeiseltä riviltä. Muuten kyseessä on piilomainontaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi "anonyymi"! Unohdin väsymyksissäni lisätä mainoslinkkiin viittaavat tähdet, mutta nyt ne löytyvät. :)

      Poista