keskiviikko 6. syyskuuta 2017

MÖKKEILYSTÄ

En ole oikeastaan ikinä ollut "mökki-ihminen", mutta päätimme kuitenkin piipahtaa viime viikonloppuna ihanan Mummini kesämökillä Urjalassa. Ajatus mökkeilystä on minun pääni sisällä aina huomattavasti kivempi kuin se itse todellisuus, sillä minulla on todella suuria ongelmia kaikkien ötököiden sekä pörriäisten kanssa. Tällä kertaa jopa ötökät saivat jäädä toiseksi, sillä reissun suurimmaksi haasteeksi muodostui mökin ulkohuussi. Sinänsä minulla ei ole mitään ulkovessailua vastaan, mutta pelkkä ajatuskin pöntölle istumisesta saa minut aivan pakokauhun valtaan: mitä jos sinne sisään onkin vaikka pesinyt reviiriään puolustava kyyperhe?? (Kyllä, pelkään hysteerisesti myös käärmeitä.)

Koko mökkeilyn ajan pyörittelinkin vain mielessäni kauhukuvia siitä, että jos maailmankaikkeus ikinäkoskaan haluaisi kostaa minulle jotakin, niin nyt olisi täydellinen aika iskeä kunnon ruokamyrkytyksellä. Ilmeisesti sen suurempaa kostettavaa ei kuitenkaan ollut, sillä säästyin (ainakin tällä kertaa) pahimmalta painajaiseltani ja sain pidettyä vessakäynnit aivan minimissä.
Mutta jos nuo vessajutut unohtaa hetkeksi, niin oli siellä mökillä ihan kivakin olla - etenkin näin syksyllä! Takkatulen lämmössä oli ihana syödä juustoja ja katsella läppäriltä pari jaksoa Game of Thronesia. Ja vaikka mökkiolosuhteet olisivat olleet ihan täydelliset grillaamiselle, oli minun aivan pakko saada makkarakeittoa. Tämä on nyt uusin niistä oudoista ruokahimoistani, jotka uusiutuvat aina tietyin väliajoin. Onhan se kieltämättä aavistuksen verran ankeahko ruoka, mutta ihan järjettömän hyvä - varsinkin kun makkarapalat paistaa ensin pannulla runsaassa voissa! Jälkiruokaa varten teimmekin sitten pienen kävelylenkin ja kävimme poimimassa mustikoita. Mikään ei ehkä voikaan olla parempaa, kuin itsepoimituista mustikoista tehty piirakka!
Onneksi myös ötökkä- sekä huussikammoon on olemassa lääke ja se on nimeltään viini. Pelkotilat pienenivät huomattavasti parin viinilasin (lue: viinipullon) jälkeen, mutta valitettavasti edes kaikki maailman viinit eivät saisi sitä panikointia loppumaan kokonaan. Sitä paitsi juominen aiheuttaa luonnollisesti tarpeen mennä vessaan, joten tästä muodostuikin lopulta vain päättymätön oravanpyörä. Minun täytyykin nyt varmaan pitää taas muutaman vuoden tauko, ennen kuin mielenterveyteni on valmis uuteen mökkireissuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti