perjantai 1. syyskuuta 2017

SHANGHAISTA

Viime viikon lopulla työt veivät minut Shanghaihin. Olen käynyt kaupungissa viimeksi lähes kymmenen vuotta sitten, joten minulla ei pahemmin ollut muistikuvia koko Shanghaista. Kaupunki kuitenkin yllätti minut todella positiivisesti - tai no ainakin noin arkkitehtuurisesti.

Sain myös ylipuhuttua kaksi juuri aloittanutta kollegaa mukaani kaupunkikierrokselle. Olimme kaikki kuitenkin sen verran poikki yölennon jälkeen, että päätimme jättää kävelyn ihan minimiin. Shanghaissa taksilla ajelu ei kuitenkaan pahemmin köyhdytä, sillä puolisen tuntia kestävä matkakin kustansi ainoastaan reilut viisi euroa. Kävimme muun muassa The Bund´lla  ihastelemassa maisemia ja Oriental Pearl Toweria sekä tietenkin myös Yu Gardenissa. +37 asteen paahtava kuumuus sekä valvottu yö alkoivat kuitenkin vaatia veronsa, joten muutaman tunnin kiertelyn jälkeen meidän piti lähteä takaisin hotellille ottamaan pienet päikkärit.


The Bund

The Bund

Vaikka Shanghai ja sen kauniit rakennukset tosiaan yllättivätkin positiivisesti, on minulla jokin ihmeellinen juttu Kiinaa kohtaan. Tai no lähinnä se liittyy siellä syömiseen. Olen kuullut niin hirveitä kauhutarinoita paikallisesta ruoasta (liittyen lähinnä koiriin), joten en oikein ikinä tiedä mitä siellä uskaltaa syödä. Sama myös tälläkin kertaa. Onneksi matkalaukussani kulkee aina kuppinuudeleita, pähkinöitä sekä suomalaisia karkkeja (koska addiktio), joten pahan ruokakriisin sattuessa pärjään hyvin niilläkin.

Toinen negatiivinen asia Kiinassa on ihmisten röyhkeys sekä epäkohteliaisuus. Tämä yleistys on tietysti hyvin kärjistetty, mutta ainakaan meidän kohdallemme ei sattunut kohteliaita paikallisia - itse asiassa päinvastoin. Taksikuskit huusivat meille pää punaisena (emme edelleenkään tiedä miksi), ihmiset tönivät ja astuivat varpaille ilman anteeksipyyntöä, eikä olo muutenkaan ollut erityisen tervetullut. Tässä asiassa kiinalaisilla on siis vielä hiukan parantamisen varaa.





Yu Garden
Yu Garden
Päikkäreiden jälkeen päätimme ryhdistäytyä ja palata vielä uudelleen The Bundille katsomaan niitä kuuluisia Shanghain valoja. Otimme kuuden jälkeen taksin hotelli Peninsulalle ja kävelimme aivan rantakadun päätyyn odottamaan auringonlaskua sekä valojen syttymistä. Jos haluaa ajoittaa rantaan saapumisen vielä tarkemmin, Oriental Pearl Towerin valoshow alkaa kello 19. Ja olisi meitä kyllä harmittanut ellemme olisi vielä raahautuneet takaisin, sillä kyllä tuo valojen syttyminen taitaa vain olla SE juttu Shanghaissa vieraillessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti