tiistai 22. toukokuuta 2018

CHICAGOSTA

Kävin jokin aika sitten ensimmäistä kertaa työmatkalla Chicagossa ja rakastuin paikkaan aivan ensisilmäyksellä. Kaupunki oli kuin pienempi sekä vehreämpi versio New Yorkista, joten miten siitä olisi edes voinut olla pitämättä?! Vaikka Chicagolla on ehkä hiukan huono maine mitä turvallisuuteen tulee, itse en ainakaan tuntenut oloani missään vaiheessa "uhatuksi" - en edes silloin, kun eksyimme pimeän tullen joillekin sivukaduille yrittäessämme löytää Whole Foodsia. Kaupungin keskellä virtaava Chicago River, lukuisat kukkaistutukset sekä joen varrella sijaitsevat houkuttelevat ravintolat tekivätkin kaupungista jotenkin ihanan kotoisan. Chicagoon on siis ehdottomasti pakko päästä joskus myös lomailemaan!


Kävimme tietysti pienellä nähtävyyskierroksella ja siihen kuului itseoikeutetusti myös Buckingham Fountain, joka on monelle tuttu Pulmusten alkutunnarista. Suihkulähde sijaitsee viihtyisässä puistossa lähellä kuuluisaa "jättiläispapua", joten noilla nähtävyyksillä kannattaa vierailla vaikka aamulenkin lomassa.

Toukokuu on muuten aivan täydellinen aika vierailla Chicagossa, sillä sää oli jo mukavan lämmin, mutta suurimmat turistimassat eivät olleet vielä vallanneet kaupunkia. Heinä-elokuussa Chicago täyttyy kuulemani mukaan lukuisista ja lukuisista vierailijoista, joka hiukan hankaloittaa esimerkiksi ravintoloihin pääsyä.
Kuuluisan suihkulähteen lisäksi kävimme siis katsastamassa myös Beanin. En rehellisesti sanottuna ollut aiemmin edes kuullutkaan tästä jättipavusta, mutta pakkohan se oli käydä kuvaamassa muiden turistien perässä. Suhteellisen aikaisen ajankohdan takia paikalla ei onneksi ollut kovin paljon ihmisiä.

Pakollisten nähtävyyksien lisäksi reissuun mahtui myös hiukan shoppailua. Koska muutto uuteen kotiin on tehnyt melko ison loven lompakkoon, päätin vierailla melko pitkälti vain paikallisissa halpiskaupoissa. Uusi asunto saikin lopulta vaikka mitä tulkkareita, sillä mukaan tarttui muun muassa eteisen matto sekä superpehmeitä Ralph Laurenin kylpypyyhkeitä aivan naurettavaan hintaan! Yhdysvallat onkin aivan ehdoton lempimaani mitä shoppailuun tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti