keskiviikko 2. toukokuuta 2018

XIANISTA

Blogi on saanut hiukan kärsiä viimeaikaisista muuttokiireistä, joten pahoittelut siitä! Minun tarkoituksenani oli tehdä muutama postaus valmiiksi neljä päivää kestäneellä Kiinan reissullani, mutta olin ehkä hieman liian optimistinen wifin toimivuuden suhteen... Eli eihän siitä sitten mitään tullut. Muuttokuvia on kuitenkin tulossa heti kun saamme edes jonkinnäköisen järjestyksen tähän kaaokseen, joten aloitetaan ensin Xianista.

Tällä kertaa kyseessä oli siis poikkeuksellisen pitkä työmatka, sillä vietimme kohteessa neljä päivää. Xian oli minulle aivan uusi tuttavuus, joten tekemistä riitti hyvin koko tuoksi ajaksi. Ensimmäisenä suuntasimme tietysti melkein koko miehistön voimin katsomaan terrakottasotilaita, sillä se on Xianissa vieraileville aivan ehdoton must. Automatka pelipaikalle kestää noin tunnin verran ja paikan päältä on mahdollisuus saada opastettu kierros, joka kestää noin parisen tuntia. Retki vaatii myös hiukan hermoja, sillä meidän lisäksemme sotilaita oli tullut ihastelemaan noin kaksi miljoonaa tungeksivaa kiinalaista.

Yleensä elän Kiinan matkoillani pelkällä Pizza Hutin pizzalla, mutta neljä päivää samalla annoksella tuntui hieman liioittelulta. Niinpä minun oli pakko ottaa itseäni niskasta kiinni ja antaa kiinalaiselle ruoalle mahdollisuus. Koska kana on Kiinassa hiukan epämiellyttävää, päätin pysytellä täysin vege-linjalla. Kasvikset maustetaan useasti runsaalla valkosipulilla, joka tuo niihin todella hyvän maun. Tosin ikinä ei voi ihan varmasti tietää mitä tilaa, sillä yhdessäkään vierailemassamme ruokapaikassa ei ollut englanninkielistä ruokalistaa. Paikallisten kielitaidosta kertoo myös se, ettei moni tarjoilija ymmärtänyt edes sanaa "coca cola". Reissulla pääsikin taas ihan kunnolla verestämään pantomiimin taitoja, jotka alkavat olla jo aika timanttiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti