keskiviikko 20. helmikuuta 2019

PÄIVÄRETKI EVERGLADESIIN

Palataanpa vielä hetkeksi reilun parin viikon taannoiseen Miamin "minilomaan". Tuolla erää meillä oli siis ruhtinaalliset kolme päivää aikaa tutkailla Miamia sekä sen ympäristöä, joten päätimme tehdä pikavisiitin myös noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Evergladesiin sekä Shark Valley´hin. Emme halunneet käydä millään turisteja rahastavilla "alligaattorifarmeilla" vaan nimenomaan nähdä eläimet niiden luontaisessa ympäristössä - Shark Valley on tähän aivan täydellinen paikka. Puistoon on $20 pääsymaksu/ auto, jotka käytetään alueen suojelemiseen. Lisäksi puistosta voi halutessaan vuokrata pyörän, joka kustantaa $9/ tunti.





Alueen voi halutessaan polkea vaikka kokonaan ympäri, joilloin matkaa kertyy noin 22 kilmetrin verran. Itse teimme todellisen pikakierroksen, sillä vuorasimme pyörät ainoastaan tunniksi. Se kuitenkin riitti meille aivan täydellisesti, sillä pääsimme siinäkin ajassa näkemään todella monta alligaattoria. Ja vaikka eläimiä pääsee ihmettelemään hyvin läheltä, alligaattoreiden syöttäminen on ison sakon uhalla ehdottomasti kielletty. Eläimiin pitää jättää myös vähintään neljän metrin etäisyys, sillä laiskoilta näyttävät alligaattorit voivat halutessaan hyökätä kimppuun salamannopeasti.
 
Shark Valley on minulle itse asiassa jo entuudestaankin tuttu, sillä vierailimme siellä mieheni kanssa muutama vuosi sitten. Alueella on kuitenkin kiva pyöräillä ja ihmetellä alligaattoreita, joten menin sinne mielelläni toiseenkin kertaan. Viimeksi kävimme tietämättöminä myös airboat- kierroksella, jolle en enää "viisastuneena" lähtisi. Eräs Evergladesista gradun kirjoittanut kollegani tiesi nimittäin kertoa, että niillä on hyvin haitallinen vaikutus alueen eläimiin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti