torstai 28. heinäkuuta 2016

SISILIA ROADTRIPISTÄ...

PÄIVÄ 1
Lensimme Helsingistä Sisilian Cataniaan, josta lähdimme samantien huristelemaan vuokra-autolla kohti Taorminaa. Olimme varanneet yön suloisesta Villa Sara B&B:stä, jota pyöritti ihana mummeli, joka näytti vähintäänkin satavuotiaalta. Mummo ei tietenkään puhunut sanaakaan englantia, mutta pärjäsimme elekielellä aivan mainiosti.

Taormina paljastui todella söpöksi pikkukyläksi! Tosin huimat korkeuserot (=noin triljoona porrasta) sekä reilun 30 asteen helle saivat aikaan sen, että sain samantien unohtaa haaveet näyttää edes jossain määrin freesiltä loman aikana. Siellä paineltiin siis menemään meikit (ne vähäisetkin) valuneena pitkin naamaa ja selkä totaalisen märkänä hiestä. Mutta itse Taormina oli ihanan idyllinen ja maisemat aivan huikeita! Olisimme siis mielellämme viihtyneet siellä vähän pidempäänkin.PÄIVÄ 2
Heräsimme ajoissa ja lähdimme ajelemaan Etnalle. Meidän alkuperäinen suunnitelmamme oli kävellä huipulle noin 2400 metristä, johon gondolihissit jättivät meidät. Kävelyä olisi siis kertynyt mutkitellen noin kolmisen kilometriä. Lopputulos oli kuitenkin se, että pääsimme kipuamaan 50 metriä ja olin siinä vaiheessa ehtinyt valittaa jo noin 78 eri asiasta. Listaan kuului muun muassa 30m/s puhaltava JÄÄTÄVÄ vastatuuli, vaikeus hengittää, hiekka sieraimissa, hankaavat kengät, korvasärky (johtuen myrskytuulesta) sekä huonosti olevat alkkarit. Tuona hetkenä minulle muistui myös elävästi mieleen, miksi vaellus ei kuulu harrastuksiini... Niinpä käännyimmekin sitten takaisin ja kävimme ostamassa liput huipulle vievään maastoauto-linja-autoon (varmasti juurikin se k.o. auton virallinen nimike). 

Kokemus kokonaisuudessaan ei kuitenkaan päädy lähellekään koko reissun ikimuistoisimpia hetkiä, sillä huipulla (oman arvioni mukaan) noin 60m/s puhaltava VIELÄKIN JÄÄTÄVÄMPI tuuli sai lähinnä aikaan vain sen, että maisemien katselemisen sijaan yritin vain parhaani mukaan olla kuolematta hypotermiaan tai vuorelta alas syöksymiseen.
...jatkuu.2 kommenttia:

  1. Jouni näyttää hyvin tyynelle ja tyytyväiselle! Ilmeisesti hän ei tuulesta johtuen kuullut valitustasi... ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti mulla on niin kuuluva ääni, että valitukset meni perille tuulesta huolimatta. :D Tyyneys on siis feikattua. :P

      Poista