tiistai 6. syyskuuta 2016

LASAGNESTA

Syksy ja viilenevät ilmat tuovat mukanaan myös hiukan raskaammat ruoat. No, ainakin täällä meillä. Lasagne on tässä taloudessa yleensä myös viikonloppuruoka, sillä sen valmistus tunnetusti ottaa oman aikansa. Lopputulos on kuitenkin niin hyvä, että valmistukseen käytetty aika ja vaiva ovat todellakin sen arvoiset!

Olen tehnyt lasagnea tällä kyseisellä reseptillä jo vuosia, mutta ohjeen alkuperä on ikävä kyllä hämärän peitossa. Luultavasti olen kuitenkin sekoittanut taas noin miljoona eri reseptiä keskenään, sillä teen hyvin harvoin ruokaa muokkaamatta ensin ohjeita mieluisammaksi. Ehkä se muokkaaminen muuten juuri onkin se syy, miksi niin iso osa kokkauksistani menee lopulta aivan vituralleen... Oh well.


LASAGNE

6-9 kpl täysjyvä lasagnelevyjä
juustoraastetta

TOMAATTIKASTIKE:
600 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
400 g tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
basilikaa
paprikamaustetta
jauhelihamaustetta
grillimaustetta
ripaus cayennepippuria

JUUSTOKASTIKE:
1 l kevytmaitoa
paketti voimakasta sulatejuustoa
0.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki paistinpannulla. Siirrä kulhoon odottamaan.
Paista jauheliha ja mausta se oman makusi mukaan.
Lisää pannulle sipulit sekä tomaattimurska ja tarkista maku.

Valmista juustokastike kattilassa.
Kuumenna vajaa litra maitoa ja lisää lämmenneen nesteen joukkoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele ja anna sulaa.
Sekoita jäljelle jäänyt maito sekä vehnäjauhot ja lisää lorotellen juustokastikkeeseen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kokoa lasagne suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan.
Laita vuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustokastiketta ja peitä lopuksi lasagnelevyillä. Toista kerran tai kaksi, mutta jätä ylimmäisestä kerroksesta lasagnelevyt pois.
Lisää halutessasi päälle vielä juustoraastetta.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. minulla menee päälimmäiset lasagne levyt rullalle jos se on täysjyvä lasagnea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tollasesta mä en ole aiemmin kuullutkaan! Käytä sitten ihmeessä ihan "tavallisia" levyjä jos ne toimii paremmin? :) Itselle on vaan jostain jäänyt tavaksi käyttää aina täysjyvätuotteita kun se vaan on mahdollista...

      Poista