sunnuntai 25. joulukuuta 2016

RUSSELLISTA

Viimeisen taloautopäivän me käytimme matkataksemme Russelliin. Kauniin niemen kärjessä sijaitseva pikkukylä ei sinänsä ollut millään lailla matkan varrella, vaan sinne piti ajaa ihan varta vasten. Muutaman tunnin ajomatka kuitenkin kannatti, sillä paikka oli ihan huikea!

Russelliin pääsi pienellä autolautalla, joka kulki kymmenen minuutin välein. Vartin kestävä matka maksoi edestakaisin (ihmisineen sekä autoineen) vain 17€, eli ei paha. Olisin kyllä ollut valmis maksamaan vaikka enemmänkin, sillä kylä oli todella idyllinen. Tähän vielä hästääk kuvatykitys!


Tässä vaiheessa on varmaan pakko myöntää, että Russelliin tullessa olimme jo niin täynnä taloautoilua, että otimme yhteistuumin huoneen paikallisesta motellista. Ja haluan nyt vielä erikseen mainita, että vastoin kaikkia ennakkoluuloja sekä vedonlyöntejä, J (!!) oli se joka valitti taloautoilusta enemmän kuin minä!

Vaikka motellin jättimäinen suihku (siis taloauton omaan verrattuna), pehmeä sänky sekä telkkarissa pyörivät joululeffat vähän houkuttelivatkin, Russell houkutteli vieläkin enemmän. Eihän siellä loppupeleissä ihan hirveästi tekemistä ollut, mutta yksi päivä hurahti ihan vain ihaillessa maisemia sekä suloisia taloja. 

Kylää tutkiessamme löysimme todella söpön ravintolan, josta päätimme varata illaksi pöydän. The Gablesin sijainti rantakadulla oli ihan täydellinen. Myös ruoka (sekä viini) oli hyvää ja maisemat aivan huikeat, joten valinta oli kaikin puolin onnistunut!

Illallisen jälkeen jäimme vielä rantaan odottamaan auringonlaskua. Sen jälkeen olikin jo aika suunnata kohti pehmeää sänkyä, joka ei ole ehkä koskaan tuntunut paremmalta... Oikeasta vessasta nyt puhumattakaan.Seuraavana päivänä oli vihdoin aika jättää hyvästit taloautolle. Vaikka karavaanailu olikin omalta osaltaan ihan kivaa (poislukien ne päivät, jolloin oli +10c "lämmintä" ja satoi kaatamalla), kymmenen päivää autossa todellakin riitti meille molemmille. Ihme kyllä selvisimme minimaalisista tiloista huolimatta kuitenkin ilman sen suurempia perheriitoja - joka oikeastaan on jo pieni ihme.

Ajoimme siis taloauton Aucklandiin, jossa vaihdoimme sen "normaaliin" vuokra-autoon. Seuraavana määränpäänä olisi Waiuku, jossa olisi tarkoitus viettää muutama päivä ystäväni Debbien sekä hänen miehensä luona. Luvassa oli siis täysin uusi-seelantilainen joulu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti