sunnuntai 4. joulukuuta 2016

VILNAN KOIRATARHASTA

Kävin marraskuussa työmatkalla Liettuassa ja se syy tuohon reissuun oli Pet Rescue Finland. Erittäin koirarakkaana ihmisenä niiden väkivaltainen kohtelu ja julma hylkääminen on jotain sellaista, mitä en vain voi ikinä ymmärtää. Se vain yksinkertaisesti särkee sydämen. Vaikka maailmassa on niin järjetön määrä pahuutta, onneksi sieltä löytyy jotain hyvääkin. Tämä kyseinen hyväntekeväisyysjärjestö on siis ollut toiminnassa vasta vuoden, mutta sen kautta on löytänyt uuden kodin Suomesta jo lähes 70 koditonta tai kaltoin kohdeltua koiraa! Ihan mieletön saavutus!


Koirat saivat tuliaisiksi ison säkin ruokaa.

Tiesin jo etukäteen, että vierailusta koiratarhalla tulee hyvin tunteellinen - ja niinhän siinä sitten kävi. Vaikka koirista pidetäänkin tarhalla hyvää huolta ja niitä ulkoilutetaan sekä rapsutellaan päivittäin, joutuvat ne kuitenkin elämään hyvin rajallisissa tiloissa. Myös kauhutarinoita koirien pahoinpitelyistä sekä hylkäämisistä oli suorastaan järkyttävää kuunnella.

Ensimmäiset kyyneleet vierähtivät kuitenkin poskelle nähdessäni kolmijalkaisen Akelan. Vaikka isot koirat voivat joskus olla mielestäni hiukan pelottavia, Akela oli ihan kaikkea muuta. Kukaan tarhalla ei tiennyt mitä kauheuksia Akela oli saanut kokea menettäessään jalkansa, mutta rankasta menneisyydestään huolimatta se on ehkä maailman kiltein sekä herttaisin koira! Jos joku siellä siis miettii koiran hankkimista, muistakaa tämä ihana!

Akela tykkäsi kovasti rapsutuksista.
Miten joku voi hylätä tällaisen söpöliinin?!?

Heräsikö halu auttaa? Pet Rescue Finland ei ole vielä ehtinyt saamaan rahankeräyslupaa, mutta heitä voi halutessaan auttaa monella muullakin tavalla! Järjestö ottaa oikein mielellään vastaan koiranruoka- sekä tavaralahjoituksia. Heille voi siis viedä esimerkiksi lasten leluja, pelejä sekä erilaisia kodin tavaroita, jotka he myyvät eteenpäin kirpputorilla. Ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta toimittaa lahjoituksia järjestön keräyspisteeseen (Suomen Tanssitarvike Oy, Aleksis Kiven katu 32-34, Helsinki), he voivat tarvittaessa noutaa ne vaikka kotoa (pääkaupunkiseutu). Kirpparimyynnistä saadut varat käytetään muun muassa eläinten leikkauksiin sekä lääkkeisiin.

Lisäksi erityishuomio kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat ystävät, tutut sekä tuntemattomat! Järjestöllä on iso pula niin sanotuista kotihotelleista! Tarhojen ollessa täysiä koiria tuodaan Suomeen, vaikkei niille vielä olisi löytynytkään kotia. Tuollaisissa tilanteissa olisi todella iso apu saada sijoitettua koira hetkeksi kotihotelliin. Joskus eläimestä huolehtiminen voi kestää ainoastaan muutaman päivän, joskus pari kuukautta. Siitä olisi kuitenkin ihan suunnaton apu!

Ota rohkeasti yhteyttä!
Puh:  040 571 8196
Email: PetRescueFin@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PetRescueFinland/?fref=ts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti