keskiviikko 28. joulukuuta 2016

WAIHEKE ISLANDISTA SEKÄ AUCKLANDISTA

Uuden-Seelannin reissun viimeisenä päivänä menimme nelisteen käymään Waiheken kauniilla pikkusaarella. Aucklandin satamasta pääsee saarelle autolautalla (tosin melko hinnakkaalla sellaisella) alle tunnissa ja söpö saari on ehdottomasti käymisen arvoinen. Lautta maksoi siis 30€/hlö ja siihen tuli lisäksi vielä automaksu noin 90€. Saarella ei kuitenkaan pärjää ilman autoa, joten oh well - minkäs teet.

Aloitimme Waihekeen tutustumisen luonnollisesti viinitilalta. Mudbrick Winery on Debbien mukaan ehdottomasti yksi saaren kauneimmista, joten sinne! Ja paikka kyllä kieltämättä olikin todella idyllinen ja viihtyisä - tosin myös se viini saattoi omalta osaltaan lisätä viihtyisyyden tunnetta...






Waihekesta löytyy myös kauniita rantoja sekä söpöjä pikkuputiikkeja, joten saarella saa helposti vietettyä vaikka koko päivän. Meidän aikatauluumme piti kuitenkin vielä sovittaa pikavisiitti Aucklandiin, joten ihan joka paikkaan me emme valitettavasti tällä kertaa ehtineet.





Päästyämme takaisin Aucklandiin, Debbie ja Clint kuljettivat meitä ympäri kaupunkia. Ihan mieletöntä kun saimme muutaman päivän ajaksi henkilökohtaiset oppaat, sillä paikallisten kanssa hengailu on ehdottomasti paras tapa tutustua maahan kuin maahan! Lisäksi pääsimme käymään heidän kanssaan monessa paikallisessa kodissa, joka on minusta ihan erityisen mielenkiintoista (lue: urkkijaluonne).

Pyörittyämme tarpeeksi kaupungilla meidät vietiin illalliselle Elliot Stables-nimiseen ravintolakompleksiin. Paikka oli vähän niin kuin ostoskeskusten food courtit, mutta muutaman asteen "hienostuneempi". Ruokatiskejä löytyi siis jokaiseen makuun ja ruoka käytiin tilaamassa valitsemastaan paikasta. Annos kuitenkin tuotiin pöytään ja koko paikka oli sisustettu "oikean" ravintolan näköiseksi, joten se food courtien halpa ilmapiiri puuttui kokonaan. Kaiken kaikkiaan siis oikein kiva paikka ja kaikki saivat syötäväkseen juuri sitä mitä halusivatkin!


Satamassa oli hauska kirjastokontti.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti