lauantai 21. toukokuuta 2016

AAMUPALASTA...

Tunnustus. Olen aamuisin maailmankaikkeuden ärsyttävin ihminen. Kaikki minun kanssani ikinä asuneet voivat varmasti mielellään toimia todistajina tässä asiassa. Olen siis niiiin ei-aamuihminen, ettei minulle edes voi puhua ensimmäiseen tuntiin. En myöskään voi syödä heti herättyäni, vaan minun täytyy saada rauhassa päästä yli "aamuärtyneisyydestäni" (the understatement of the year), jotta ylipäänsä saan mitään kurkustani alas.

Aamupalasta onkin viime aikoina alkanut jo muodostua todellinen riesa. Vatsaongelmieni takia olen yrittänyt välttää leivän syöntiä aamupalaksi (ainoa aika päivästä jolloin ylipäänsä söisin muutenkaan leipää) ja puurokaan ei enää millään mene alas. Aamuisin en myöskään jaksa alkaa väkertämään mitään ihmeellisempää (koska muutenkin ärtynyt), joten olen yrittänyt keksiä jotain todella helppoa, joka valmistuisi noin puolessa sekunnissa.

Kaverini suositteli minulle aikoinaan chian siemenistä tehtyjä sörsseleitä, mutta se koostumus (ja maku) on ollut niin ällöttävä, etten todellakaan ole saanut niitä alas kuin puolipakolla. KUNNES. Eräänä päivänä pahan mantelimaidon ollessa lopussa, keksin sekoittaa siemenet mustikkakeittoon. Lisäsin joukkoon myös kaurahiutaleita sekä turkkilaista jogurttia ja voila! Siis hyväähän se sotku ei edelleenkään ole, mutta kuitenkin "ei niin pahaa", että sen saa hyvin kurkusta alas - myös aamuisin!


Ja jos nyt joku siellä tässä vaiheessa sanoo, ettei siemeniä jostain ihmeen syistä saisi liuottaa juuri mustikkakeittoon, niin tulen ehkä kokemaan jonkin asteisen henkisen romahduksen!! Tämä aamupala siis sopii minulle aivan täydellisesti, sillä se tosiaan valmistetaan jo edellisenä iltana jääkaappiin "muhimaan". Lisäksi pidän jääkaapissa aina valmiiksi keitettyjä kananmunia, jotka vielä hiukan täydentävät aamupalaa ja pitävät nälän kauemmin poissa. Aamupala-ongelma on siis ratkaistu ainakin toistaiseksi, woop woop!


Tuo ihana, pyöreä pyyhe on muuten nettikaupasta nimeltään Sundripped UK. Se oli vain niin syötävän suloinen, että se oli pakko saada! Rakastuin erityisesti pyyhkeen hapsuihin, i-ha-nat!Huom! Tämä "aamupalakuva" on kuvattu kahdentoista maissa päivällä, siksi siis kykeneväisyys hetkelliseen panostukseen.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä hyvältä! Itelläkin vähän ollu ongelmia tuon tuorepuuron koostumuksen kanssa...pitääkin varmaa kokeilla tuota siun reseptiä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkään en voi sietää sitä "hyytelömäisyyttä", tolla reseptillä se on melkeen jogurttimaista. :)

   Poista
 2. Juti on NIIN suloinen! Minäkin tykkäisin tuosta aamu(päivä)palasta, kun tuossa on tuo viskikarahvi...

  VastaaPoista