tiistai 10. tammikuuta 2017

GREAT OCEAN ROADISTA

Meidän viimeinen päivämme Australiassa sujui pienen road tripin merkeissä. Lento Malesiaan lähti vasta aamuyöllä, joten päätimme siis vuokrata auton ja lähteä ajamaan paljon kehutun Great Ocean Roadin. Ajoimme ensin suorilta Port Fairyyn lounaalle ja aloitimme sieltä Ocean Roadin ajelemalla kohti itää. 

Great Ocean Road on siis noin 250km pitkä ja sen varrelta löytyy mitä makeampia nähtävyyksiä! Tosin odotin paikkoja olevan vielä enemmänkin, sillä suurin osa reitistä ei nimestään huolimatta edes kulkenut merenrantaa pitkin.

Toisaalta, löytyi reitiltä lopulta muutakin "nähtävää" kuin vain pelkät maisemat. Olimme kävelemässä takaisin autolle eräältä näköalapaikalta, kun meidän eteemme luikerteli noin 1.5 metriä pitkä käärme. Nyt ymmärrän mitä tarkoitetaan käsitteellä paskahalvaus, sillä minuun iski juurikin sellainen. Jähmetyin täysin paikalleni ja rupesin panikoidessani melkein itkuhyperventiloimaan. Onneksi käärme poistui nopeasti paikalta, mutta minun paniikkikohtaukseni ei niinkään. Toipumista edelleen odotellessa...

Googlasimme käärmeen myöhemmin (päästyämme siis pois Ausseista) ja siellähän se oli Australian kymmenen vaarallisimman käärmeen joukossa. Eli toisin sanoen kävimme siis todella lähellä kuolemaa.


Loch Ard Gorge.

The Razorback.

Twelve Apostles.
Lopuksi ajelimme vielä Kennett Riveriin, jossa näkee kuulemamme mukaan paljon koaloita. Niitä oli alkuun melko vaikea erottaa, sillä suurin osa oli aika ylhäällä puissa. Lopulta onnistuimme kuitenkin bongaamaan muutaman! Ihan mieletöntä nähdä niitä niiden omassa elinympäristössä syömässä lehtiä sekä nukkumassa hellyttävästi oksaa vasten. Ihania otuksia!

Ja lähtiessämme koalametsästä meidän automme eteen hyppäsi vielä pari kenguruakin! Olimme nähneet muutaman jo aiemminkin, mutta emme noin läheltä. Kengurut jäivät ihmettelemään meitä hetkeksi aikaa ennen kuin jatkoivat matkaansa kohti metsää. Tulipa siis viimeisen päivän kunniaksi oikein todellinen lähikontakti Australian wildlifeen...
Lorne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti