perjantai 13. tammikuuta 2017

MELAKASTA

Jottei koko Kuala Lumpuri menisi ihan vain löysäilyksi, päätimme tarttua itseämme niskasta kiinni ja tehdä jotain "matkailullisesti järkevää". Niinpä siis vuokrasimme päiväksi käyttöömme taksin, joka vei meidät Melakan historialliseen kaupunkiin. Auto kuljettajineen maksoi 40€/hlö, mikä oli meistä hyvin kohtuullinen hinta. Toki voi myös olla, että meitä kusetettiin aivan kuusi-nolla, mutta muutamasta paikasta kyseltyämme tuo oli kuitenkin edullisin hinta minkä löysimme.

Matka Melakaan kesti kaksi tuntia per suunta, mutta se oli kuitenkin kaiken istumisen arvoinen. Pieni ja söpö kaupunki oli täynnä ihanan ränsistyneitä vanhoja taloja sekä pikkuisia kujia. Muusta Malesiasta poiketen Melakan vanhan kaupungin kaduista pidetään todella hyvää huolta, joten alue oli lähes kokonaan roskaton ja siisti. Lähestyvä kiinalaisten uusi vuosi näkyi myös vahvasti, sillä värikkäitä koristeita oli reippaasti etenkin Chinatownin alueella.


Melakan vanhan kaupungin alue on sen verran pieni, että kaikki sen nähtävyydet ovat ihan kävelymatkan päässä toisistaan. Päivä kuluikin todella mukavasti maisemia sekä kauniita rakennuksia ihastellen. Niin ja tietysti syöden. Ruoka-annokset maksavat Malesiassa noin 2€/kpl, joten meiltä on lähtenyt mopo ihan täysin käsistä ja tilaamme aina ihan järjettömän määrän ruokaa (siitäkin huolimatta kaikki on aina syöty reippaasti)!
Lopuksi taksikuskimme vei meidät vielä Upside Down Houseen, joka kaikessa dorkuudessaan oli kuitenkin ihan hauska paikka vierailla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti