torstai 12. huhtikuuta 2018

LENTOEMÄNNÄN SHOPPAILUVINKEISTÄ

Lentoemännät ovat tunnetusti lähestulkoon shoppailun ammattilaisia ja tietävät kaikki parhaimmat ostospaikat ympäri maailman. Matkustamohenkilökunnalla on myös ensikäden tietoa siitä, mitä kannattaa ostaa ja mistäkin maasta. Kyselin myös muutamalta kollegalta heidän omat suosikkinsa, jotta sain koottua teille mahdollisimman kattavan shoppailupaketin.

P.s. Jos teillä lukijoilla on muuten antaa vielä omia hyviä vinkkejänne, niin lisätkää niitä ihmeessä tämän postauksen kommenttiosioon - kuulisin enemmän kuin mielelläni vielä teidänkin henkilökohtaisista lemppareistanne!


JAPANI

Daiso, eli sadan jenin kauppa, on yksi kaikkien aikojen lemppareistani, sillä sieltä saa vaikka mitä hyödyllistä (sekä hyödytöntä). Täältä kannattaa hankkia edullisesti muun muassa paketointitarvikkeita, onnittelukortteja, erilaisia keittiötarvikkeita, silmälasien puhdistuswipeseja sekä tietysti niitä ihmesieniä.

Uniqlosta taas löytyy todella hyviä saumattomia AIRism alusvaatteita ja -paitoja sekä lämpöisiä heattech- vaatteita. Talvisin valikoimista löytyy myös hyvin kohtuuhintaisia merinovilla- sekä kashmirpaitoja, joita asuu (luonnollisesti) myös minunkin vaatekaapissani.

Japani on myös erinomainen matkakohde käytettyjen merkkituotteiden ostamiseen, sillä paikalliset kierrättävät omansa todella nopeasti. Ole kuitenkin tarkkana hintojen kanssa, sillä hyväkuntoisista tuotteista saatetaan joskus pyytää jopa enemmän kuin mitä ne maksaisivat uutena Euroopassa. Hyvänä muistisääntönä voikin pitää sitä, että eurooppalaisia merkkejä kannattaa ehdottomasti ostaa esimerkiksi Italiasta tai Ranskasta, joissa ne ovat huomattavasti edullisempia kuin Aasiassa.


 ETELÄ-KOREA

Etelä-Korea on oikea kosmetiikan luvattu maa, sillä täältä ovat lähtöisin esimerkiksi supersuositut sheet maskit, cushion- meikkivoiteet sekä overnight sleeping maskit. Muun muassa Innisfreeltä löytyy vaikka mitä ihanaa; kokeile esimerkiksi kuivan ihon pelastajaa The Green Tea Seed Serumia tai syväpuhdistavaa Volcanic Clay Maskia. Pistä ehdottomasti testiin myös paikallisten rakastama riisivesi, jota he käyttävät päivittäin kasvojensa pesemiseen!


KANARIANSAARET

Myös Kanarialta löytyy muutama hyvä ostostärppi, vaikkei kohde tunnetusti kuulukaan lemppareihini.  Loman alussa kannattaa suunnata heti ensimmäiseksi apteekkiin, sillä todella moni "peruslääke" myydään täällä huomattavasti edullisemmalla hinnalla. Apteekista kannattaa ostaa myös Manasul- teetä, joka on todella tehokas (ja luonnonmukainen) apu hitaasti toimivalle ruoansulatukselle. Espanjasta ei voi myöskään poistua ilman muutamaa pullollista viiniä, sillä niitä saa paikallisista marketeista todella edullisesti.


 KIINA & HONG KONG

Kiinassa sekä Hong Kongissa myydään paljon kaikenlaista feikkiä, mutta löytyy sieltäkin muutama mainitsemisen arvoinen tärppi. Suosittelen ehdottomasti suuntaamista esimerkiksi silmälasiostoksille, sillä Kiinasta lasit saa hankittua todella edullisesti. Myös vaatteiden teettäminen on halpaa - muistathan vain viedä ompelijalle tarkan mallin haluamastasi vaatteesta.

Kiinasta sekä "Honkkarista" kannattaa ostaa myöskin kashmirtuotteita sekä aitoja helmikoruja, sillä niitä löytää tästä maasta todella huokeaan hintaan. Korut valmistetaan kaiken lisäksi sinun toiveidesi mukaan, joten täällä on mahdollisuus heittäytyä luovaksi!

 YHDYSVALLAT

Yhdysvalloista kannattaa hankkia erityisesti amerikkalaisten merkkien vaatteita - suuntaa siis esimerkiksi Ralph Laurenille, Marc Jacobsille tai Tommy Hilfigerille. Tarjoushaukoille on vielä ihan erikseen mainittava alekaupat Nordstrom Rack, Marshalls sekä TJ Maxx, joista voi tehdä pienellä penkomisella todella hyviä löytöjä! Kaupoissa myydään vaatteiden lisäksi myös muun muassa kenkiä, matkalaukkuja sekä sisustustuotteita.

Myös outletit ovat Yhdysvalloissa aivan omaa luokkaansa, joten reissuun kannattaa ehdottomasti lähteä tyhjällä matkalaukulla! Oma henkilökohtainen lempparini on Miamin Sawgrass Mills, jossa jopa minä maailman nopeimpana shoppaajana sain kulumaan täysin uskomattomat seitsemän tuntia!

Jenkeistä saa lisäksi hyvin huokeaan hintaan muun muassa Redkenin, OPIn sekä Essien tuotteita, joten muistathan suunnata matkallasi myös paikallisiin kemppari-apteekeihin (muun muassa Duane Reade, Walgreens sekä CVS).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti