lauantai 21. huhtikuuta 2018

NAGOYASTA

Minun oli pakko toivoa tälle kuulle Nagoyan lentoja, että pääsisin pitkästä aikaa näkemään Japanin ihanan sakuran. Nagoya on aina ollut yksi lempparikohteistani Japanissa, sillä sen "pieni" koko (verrattuna siis esimerkiksi Tokioon) tekee kaupungista jotenkin mukavan kompaktin ja siellä on hyvin helppo liikkua. Kaikeksi onneksi lentotoiveeni meni läpi ja pääsin itse asiassa käymään Nagoyassa pariinkin otteeseen. 

Ensimmäinen noista reissuista meni lähinnä verestäessä muistoja, sillä olin viimeksi käynyt kaupungissa vuonna 2009. Parin eksymisen jälkeen (en siis osaa lukea karttaa) muistot alkoivat kuitenkin palautua jälleen mieleen ja liikkuminen sujui sen jälkeen ongelmitta. Japanilaiset myös auttavat mielellään, vaikkei yhteistä kieltä löytyisikään.


Nagoya Station.


Ja vaikka sakura itse asiassa jo vetelikin viimeisiään, päätimme mennä kokeilemaan josko Nagoyan linnan läheisyydestä löytyisi vielä kukkivia kirsikkapuita - ja löytyihän sieltä! Jos siis matka Japaniin kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti menemään juuri sakuran aikaan. Pitkiä päiviä paiskivat paikallisetkin tuntuvat silloin rentoutuneemmilta ja kokoontuvat mieluusti kirsikkapuiden ympäröimiin puistoihin syömään lounastaan.

Japanialainen kollegani kertoi minulle lennon aikana, että tarkkaa aikaa sakuralle on kuitenkin vaikea ennustaa. Se myös vaihtelee vuosittain. Netistä löytyy joka tapauksessa erilaisia kalentereita, jotka antavat edes hiukan osviittaa parhaimmille kukintoajoille eri puolille maata. Pieni salapoliisintyö ennen Japanin matkan tilaamista siis kannattaa, sillä jokaisen pitäisi päästä kokemaan sakura edes kerran elämässään!


Nagoya Castle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti