perjantai 6. huhtikuuta 2018

SAASTEISESTA PEKINGISTÄ

Minulla oli jokin aika sitten taas työmatka Pekingiin ja tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, kun aion vain laiskotella koko reissun. Koska olin kuitenkin raahannut kameran mukanani, päätin sittenkin tsempata edes pienen päiväkävelyn verran ennen kuin hautautuisin hotellin muhkeaan sänkyyn Netflixin sekä Pizza Hutin pizzan kanssa (minun oma perinteeni Kiinan reissuilla).

Pienen googlailun jälkeen päätimme kollegani kanssa käydä katsastamassa Wangfujingin kuuluisan kävelykadun, josta löytyy paljon kauppoja sekä erilaisia ruokapaikkoja. Orastavasta nälästä huolimatta kiersimme kojut hyvin kaukaa, sillä vielä elävänä kiemurtelevat ötökkävartaat eivät pahemmin houkutelleet. Tästä päästäänkin taas siihen, miksi minä käyn joka Kiinan reissulla Pizza Hutissa - elättelen edelleen toivoa, ettei tuollaisessa ketjuravintolassa tarjoiltaisi koiraa tai minkäänlaisia ötököitä. Tähän vielä se rukousemoji.
Päiväkävelyn jälkeen hotellin sänky alkoi houkutella yhä vain enemmän, sillä ilmansaasteet olivat jälleen melko voimakkaina. Ulkona ei siis todellakaan tehnyt mieli olla kovinkaan kauaa. Niinpä me suuntasimme pikapikaa takaisin hotellille pizzalaatikot tiukasti kainaloissa. Rentouttavan kylvyn jälkeen olikin maailman paras fiilis päästä vihdoinkin valkoisten lakanoiden väliin katsomaan Viiden juttua. (Tuo sarja on kylläkin ehkä aavistuksen verran tylsä, mutta se saa nyt kelvata siihen asti, kunnes löydän Netflixistä jotakin mielenkiintoisempaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti