tiistai 20. maaliskuuta 2018

DOHASTA

Palataanpa vielä meidän helmikuisen lomamatkamme viimeiseen etappiin. Etelä-Afrikasta jatkoimme siis vielä matkaamme Qatarin Dohaan, jossa olimme päättäneet viettää reilun kolmiviikkoisen loman viimeiset päivät. Qatar oli meille molemmille aivan uusi tuttavuus, mutta kolme päivää kohteessa riitti mielestämme oikein hyvin - Doha vaikutti vielä jotenkin "keskeneräiseltä".

Päätimme yöpyä Souq Waqifin alueella Souq Waqif Boutique- hotellissa, joka paljastuikin lopulta erittäin hyväksi ideaksi - Dohan keskustassa kun ei ollut oikeastaan mitään muuta kuin ankeita toimistorakennuksia sekä muutamia pilvenpiirtäjiä. Souq Waqifin alue puolestaan oli täynnä elämää, sillä siellä sijaitsi lukuisia kauppoja (ts. soukkeja) sekä ravintoloita. Lisäksi hotellimme oli ihanan itämaisella sisustuksellaan kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista!


Doha vaikutti oikeastaan aavistuksen verran Dubain miniversiolta. Kaikki oli ainakin vielä toistaiseksi paljon "pienempää" kuin Arabiemiirikunnissa, vaikka rahasta ei täälläkään ole puutetta. Eräs amerikkalainen maahanmuuttaja kertoi meille muun muassa, että Qatarin valtio oli juuri vastikään maksanut kaikkien asukkaidensa asuntolainat - mitä ihmettä?! Joten tuskin menee enää kauaakaan, kun Dohaankin alkaa nousta "maailman korkeinta sitä ja maailman kalleinta tätä".

Ja vaikkemme todellakaan ole millään tapaa kultturellejä, kävimme piipahtamassa myös paikallisessa Museum of Islamic Art- museossa. Syy tähän jokseenkin yllättävään vierailuun löytyi kuitenkin puhtaasti siitä, että museon terassilta sai otettua auringonlaskussa todella kivoja kuvia kaupungin keskustaan päin. "Vuoden kulttuuri-ihminen"- palkintoa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti