perjantai 2. maaliskuuta 2018

KAPKAUPUNGISTA

Mieheni on jo vuosia halunnut mennä käymään Etelä-Afrikassa, mutta olen kuullut maasta niin hirveitä kauhutarinoita, ettei minua rehellisesti sanottuna ole kiinnostanut pätkääkään. Valitessamme tämänkertaiseksi matkakohteeksemme Seychellit, oli Kapkaupunki kuitenkin "sen verran lähellä", että päätimme liittää sen matkareitillemme. Olihan se kuitenkin joskus nähtävä. Suureksi yllätykseksemme ihastuimme molemmat välittömästi tuohon paikkaan! Vinkkinä sanottakoon kuitenkin, että Kapkaupungissa kannattaa olla erityisen tarkka siitä missä majoittuu. Paikallisia asuintaloja kun ei ole varmasti ihan turhaan ympäröity sähköaidoilla... Itse yövyimme Cloud 9- Boutique hotellissa, joka paljastui oikein hyväksi valinnaksi. Naapurustossa oli turvallista liikkua myös iltaisin ja hotellin lähistöllä oli useita todella hyviä ravintoloita sekä söpöjä putiikkeja.

Päätimme aloittaa kaupunkiin tutustumisen kuuluisasta Bo-Kaapin kaupunginosasta, joka on tunnettu värikkäistä taloistaan. Asukkaat saavat maalata talonsa millä värillä tahansa, kunhan viereinen rakennus ei ole samanvärinen. Olisimme toki voineet tutustua paikkaan myös itseksemme, mutta bongasimme sattumalta netistä opastetun kaupunkikävelyn, joka kuulosti kivalta vaihtoehdolta. Kierros on ilmainen, mutta muistathan tipata opasta!

Etenkin Seychellien jälkeen Kapkaupunki paljastui todelliseksi ruokataivaaksi, sillä siellä on aivan uskomattoman hyvä ravintolatarjonta. Kaiken huipuksi ruoka on todella hyvää - ja vielä edullistakin! Tykästyimme erityisesti Waterfrontin Food Markettiin, josta saa ostettua aivan uskomattoman hyvää street foodia. Oma henkiläkohtainen lemparini oli Stack That, jonka Pulled Beef Flatbread on aivan taivaallista!

Alueelta löytyy myös kiva market-alue, josta saa ostettua persoonallisia käsitöitä. Enkä puhu nyt mistään afrikkalaisesta matkamuistokrääsästä, vaan (ainakin osittain) paikallisten suunnittelijoiden suunnittelemista vaatteista, koruista sekä nahkatuotteista.Food Market.
Se aivan mielettömän hyvä flatbread!
Waterfrontista löytyy siis paljon muutakin kuin se iso ostoskeskus, sillä paikka on pullollaan kivoja baareja sekä ravintoloita. Tällä matkalla siis jopa ostokset jäivät kakkoseksi, sillä hengailimme mielummin aurinkoisella terassilla viinilasin sekä juustolautasen kanssa ja ihastelimme näkymiä Pöytävuorelle.

Meillä oli muuten koko matkan ajan käytössämme myös vuokra-auto, mutta kaupunkialueella liikuttaessa taksi oli huomattavasti helpompi vaihtoehto - ja kaiken lisäksi vielä edullinenkin. Jos siis aiot pysytellä vain Kapkaupungissa, vuokra-auto ei ole välttämätön. (Etenkin jos matkaan kuuluu isolta osin myös wining & dining...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti