torstai 11. maaliskuuta 2021

VIIMEAIKAISET LUKEMISET

Blogissa on ollut viime aikoina hieman hiljaisempaa, sillä arki on ollut tylsän yksitoikkoista eikä valokuviakaan ole oikein tullut napsittua. Olen kuitenkin ollut hyvin aktiivinen yhdessä asiassa eli äänikirjojen kuuntelussa. Kirjojen kuuntelu on ihan täydellistä ajanvietettä esimerkiksi pyykkejä pestessä, ruokaa laittaessa tai koiralenkillä Jutin kanssa. Jos siellä on muitakin äänikirjojen suurkuluttajia, niin listaan alle muutaman viimeaikaisen kuunteluni.

Pako helvetistä, Masaji Ishikawa 

Olen aina tykännyt katsella erilaisia dokumentteja, joten sama linja jatkuu myös kirjallisuuden parissa. Tämä kirja kertoo Masaji Ishikawasta, joka muutti 13-vuotiaana perheensä kanssa Japanista Pohjois-Koreaan "paremman elämän" perässä. Heille luvattu maanpäällinen paratiisi olikin käytännössä ihan kaikkea muuta ja pian alkoi perheen selvitytymistaistelu nälänhätää sekä hallinnon uskomatonta julmuutta vastaan.

Vaikka tällaisia tositarinoita on välillä hyvin ahdistavakin kuunnella, ovat ne kaikessa karmeudessaan hyvin silmiä avaavia sekä opettavaisia. Tällaisille itseni kaltaisille "pumpulissa eläville" ihmisille tekeekin mielestäni ihan hyvää saada pieniä muistutuksia siitä, että kaikilla ei todellakaan ole asiat näin hyvin.

Suon villi laulu, Delia Owens

Tästä kirjasta olen kertonut täällä ennenkin, mutta tätä ei vain voi kehua tarpeeksi. Delia Owensin esikoiskirja ei ole yhtään sellainen mitä minä yleensä luen, mutta otin sen kokeiluun lukuisten ylistävien kommenttien vuoksi. Ja se oli paras päätös pitkään aikaan. Kirja kertoo Pohjois-Carolinassa asuvasta kouluja käymättömästä Kyasta, joka joutuu perheensä hylkäämänä selviytymään elämästä yksin - ihan pienestä lapsesta saakka. Kirja on riipaisevasta tarinastaan huolimatta niin kaunis, että se melkein sattuu.  10/10.

Down the Rabbit Hole, Holly Madison

Tämä englanninkielinen kirja kertoo mielenkiintoisia tarinoita legendaarisesta Playboy kartanosta sekä sen entisistä asukkaista. Kirjan on kirjoittanut Hugh Hefnerin entinen tyttöystävä Holly Madison, joka asui kartanossa muistaakseni seitsemän vuoden ajan. Luen yleensä melko rankkoja kirjoja esimerkiksi keskitysleireistä, joten tämä oli mukavan kevyttä "aivot narikkaan"- kuunneltavaa.


 Luonnon voimat, Jane Harper

Tositarinoiden lisäksi olen viime aikoina alkanut innostua erilaisista dekkareista. Tässä kirjassa viisi naispuolista kollegaa pakkaa reppunsa ja lähtee viikonlopuksi keskelle metsää parantamaan tiimitaitojaan. Mutkikkaat suhteet muuttuvat entistä haastavimmiksi, kun yksi heistä katoaa. 

Katukatti Bob, James Bowen

Vaikka olen yleisesti ottaen enemmän koiraihmisiä, Bobin tarina oli suorastaan hurmaava. Kirja kertoo hyvin liikuttavan tarinan katukissasta, joka päätyy sattumien kautta asumaan metadonihoidossa olevan katusoittajan luokse. Tämän kirjan jälkeen kukaan ei voi enää väittää, etteikö eläin voisi olla ihmisen paras ystävä. 

Mengelen patologina Auschwitzissa, Miklos Nyiszli

On jo varmaan sanomattakin selvää, että tämä kirja ei varsinaisesti ole mitään hyvän mielen luettavaa. Kirjan nimi kertoo jo kaiken oleellisen, eli en lähde sen kummemmin erittelemään sen juonta. Ahdistavasta aiheestaan huolimatta kirjaa oli hyvin mielenkiintoista kuunnella, sillä mielestäni kaikkien tulisi olla edes suunnilleen tietoisia mikä kaikkea hirvittävää keskitysleirien ihmiset joutuivat kokemaan. Tämä kirja kuuluu siis hyvään yleissivistykseen.

Epäluonnolliset syyt, Richard Shepherd

Törmäsin tähän kirjaan etsiskellessäni uutta kuunneltavaa ja päätin ottaa sen kokeiluun. Ylistetty kirja kertoo Britannian johtavasta oikeuslääkäristä Richard Shepherdistä, joka on viettänyt 30 vuotta elämästään tutkien kuolleiden salaisuuksia. Kirjassa kerrotaan myös hänen työstään WTC:n sekä Balin terrori-iskujen tutkijana sekä Prinsessa Dianan kuolemasta. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa, enkä yllättävää kyllä kokenut ruumiinavausten yksityiskohtia edes ällöttävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti