perjantai 22. kesäkuuta 2018

BRITAKAKUSTA

Britakakku on jo vuosia ollut ehdoton lempparini ja sitä valmistetaankin meillä joka kesä useampaan otteeseen. Olemme aina ennen tehneet kakun perinteisesti suorakaiteen muotoisena, mutta nyt halusimme testata sen pyöreänä. Jos siis haluat kokeilla britaa pyöreässä muodossa, tee alla olevan ohjeen pohja sekä marenki tuplana ja levitä ne puoliksi kahdelle eri pellille. Kiertoilmauunissa paistaminen onnistuu samaan aikaan, mutta ilman kiertoilmaa pohjat pitää paistaa peräkkäin.

Huomioithan myös, että kakku turpoaa uunissa jonkin verran. Levitä taikina siis leivinpaperille hieman pienempään kokoon kuin mitä tuleva tarjoiluastiasi on.  Tarvittaessa pohjaa voi toki myös pienentää leikkaamalla hiukan reunoista.



BRITAKAKKU

POHJA
150 g voita
1.5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1.5 dl kevytmaitoa

MARENKI
4 valkuaista
2 dl sokeria

TÄYTE
4 dl kuohukermaa
2.5 prk mausterahkaa (vanilja)
sokeria / vaniljasokeria maun mukaan
tuoreita mansikoita

Anna voin lämmetä pehmeäksi huoneenlämmössä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Laita voi sekä sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää yksitellen keltuaiset ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää se taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Valmista nyt marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää sekä kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja tee siihen lopuksi laineita lusikalla. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia (tai kunnes marenki on ruskettunut kauniisti).

Anna kakun jäähtyä hiukan ja valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä sokeri. Aseta rumempi kakkupohja varovasti tarjoiluastialle ja levitä sille runsaasti kerma-rahkaseosta. Viipaloi päälle vielä reilusti mansikoita ja aseta pohjan parempi puoli niiden päälle. Koristele kakku mansikoilla sekä tomusokerilla.


MANSIKANMAKUISTA JUHANNUSTA TEILLE KAIKILLE! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti