torstai 11. kesäkuuta 2020

SITRUUNAJUUSTOKAKKU (KETO)

Vaikka ketoilu on ottanut tässä kesän myötä odotettua takapakkia, on minun pakko jakaa teidän kanssanne yksi todella hyvä juustokakkuresepti. Tämä kakku on hyvin matalahiilihydraattinen vaihtoehto herkutteluun - ja kaiken lisäksi oikeastikin todella hyvää! Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta tein siihen pieniä muutoksia.


SITRUUNAJUUSTOKAKKU (KETO)

POHJA

30 g voita (sulatettuna)
1.5 dl mantelijauhetta

TÄYTE

2 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
0.5 dl sitruunamehua
sitruunan raastettu kuori
karppisokeria maun mukaan

KIILLE

puolikas liivatelehti
0.5. dl sitruunamehua
0.5 dl vettä
ripaus kurkumaa

Sekoita pohjan ainekset ja levitä seos tasaisesti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (halkaisija 16-18cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto sekä jogurtti tasaiseksi seokseksi ja raasta joukkoon sitruunan kuori.
Kuumenna sitruunamehu kiuhuvaksi mikrossa ja sulata liivatteet sen sekaan. Kaada seos ohuena vanana tuorejuusto-jogurttiseokseen ja sekoita samalla.
Vaahdota kuohukerma ja nostele se muun täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Voit myös halutessasi tehdä kakun pintaan urat teelusikalla.

Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja lisää sinne ripaus kurkumaa kauniin värin aikaansaamiseksi. Sulata liivate joukkoon ja lisää sen jälkeen kylmä vesi. Lusikoi kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti