keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

VIIKONLOPPU LEVILLÄ

Suomen sisäinen matkailu on aina jäänyt meiltä hiukan vähemmälle, sillä täällä on tunnetusti melkoisen kallista yöpyä hotelleissa. Olen kuitenkin haaveillut jo pidemmän aikaa reissusta Lappiin, joten nyt päätimme vihdoinkin toteuttaa tuon matkan. Koska emme kumpikaan harrasta talviurheilulajeja, päätimme keskittyä ihan vain rentoutumiseen sekä yleiseen hengailuun noissa uskomattoman kauniissa maisemissa. 

Näin "etelän tyttönä" halusin tietenkin nähdä myös mahdollisimman paljon poroja. Yksi reissun kohokohdista taisikin olla K5- hotellin takana majailevat sarvipäät, joita kävimme syöttämässä useampaankin otteeseen. Poroille sai ostaa jäkälää hotellin vastaanotosta ja taisinkin käyttää ison osan matkabudjetistani pelkästään noihin rehuihin.





Yövyimme Northern Lights Villagessa, joka oli sijainniltaan hieman syrjässä itse Levin keskustasta. Se oli itse asiassa erittäin positiivinen yllätys, sillä miniloman päätarkoitushan oli rentoutuminen ihan vain kahdestaan. Minua ei olisi saanut Vinkkariin maksamallakaan (jos ravintolat siis olisivat olleet auki), vaan paras iltaohjelma oli ehdottomasti tähtitaivaan tuijottaminen suoraan sängystä. Ja näimme me vähän niitä revontuliakin!
 
Northern Lights Villagesta pystyi myös varaamaan saunan, mikä oli ulkona vietettyjen päivien jälkeen ihanan rentouttava kokemus. Sauna oli rakennettu samalla tyylillä kuin kylän pienet mökitkin, joten saunoessa pystyi ihailemaan lumisia metsämaisemia - coronan (se juoma) kanssa tietysti.








Halusimme käydä tutustumassa poroihin vielä hieman paremmin, joten bookkasimme Lapinkylästä opastetun metsäretken porojen kanssa. Näin korona-aikana minusta oli hyvä ajatus tukea paikallisia yrityksiä niin paljon kuin mahdollista. Halusin kuitenkin ensin olla varma, että poroja kohdellaan hyvin ja niiden elinolosuhteet ovat sellaiset kuin pitääkin. En tietenkään ole asiantuntija, mutta eläimet vaikuttivat oikein hyvinvoivilta ja niistä pidettiin selkeästi hyvää huolta. Poroilla on lisäksi retkien välissä vähintään yksi lepopäivä, jolloin ne saavat vain syödä ja rentoutua.

Minun on pakko vinkata teille myös Loma-Paksun huskyjoogasta, jonka yksityistunnit ovat ihan ehdoton must kaikille koirarakkaille matkailijoille! Kovin vakavasti tuntia ei kuitenkaan kannata otttaa, sillä aika ajoin jumpaamisesta ei meinannut tulla mitään märkien suukkojen sekä vatsan päällä makoilevien hauveleiden vuoksi. Toisin sanoen se olikin siis paras joogatunti, jolla olen ikinä ollut!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti