tiistai 1. lokakuuta 2019

KERMAISEN TULINEN SAVULOHIKEITTO

Lokakuu on hyvä aloittaa ihanalla keittoreseptillä. Meillä on viime aikoina tehty flunssani takia paljon kalakeittoa, sillä se on herkullinen apu kipeään kurkkuun. Kaiken lisäksi keitto on todella helppo ja nopea valmistaa, joten se sopii myös tällaisille laiskistuneille kokkaajille. Teen lohikeiton muuten aina kalatiskin valmiiksi savustetusta lohesta, sillä se tuo keittoon paljon enemmän makua. Lisäksi reseptiini kuuluu reilu tujaus chiliä, sillä se sopii kermaiseen lohikeittoon kuin nyrkki silmään (onpa tuo muuten hirveä vertauskuva)!


KERMAISEN TULINEN LOHIKEITTO

noin 7 dl vettä
10 pientä perunaa
500 g savulohta
3.3 dl kuohukermaa
puolikas purjo
1 iso sipuli
kourallinen babyporkkanoita
2-3 kasvisliemikuutiota
noin 15 mustapippuria
1-2 tl chilijauhetta
nokare voita


Kuori perunat ja pilko ne suhteellisen pieniksi lohkoiksi. Pilko myös babyporkkanat, purjo sekä sipuli ja lisää kattilaan veden joukkoon. Anna kiehua ja lisää sen jälkeen kasvislimikuutiot sekä mustapippurit. Keitä noin vartin ajan.

Kun perunat ja porkkanat tuntuvat pehmeiltä, lisää sekaan kuohukerma sekä chili ja kuumenna. Lisää vielä lopuksi lohi melko isoina palasina, sillä se muussaantuu helposti. Anna lohen lämmetä hetki. Kruunaa keitto lopuksi vielä nokareella voita ja nauti tuoreen ruiseivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti