maanantai 1. helmikuuta 2021

MAAILMAN PARAS TOSCAKAKKU

Minulle tuli jokin aika sitten todella outo mieliteko. Minun oli aivan pakko saada toscakakkua, vaikken muista koskaan aiemmin edes syöneeni sitä - saati siis edes tiennyt miltä se maistuu. Googlasin ohjeen ja törmäsin tähän reseptiin, joka on alunperin ihanalta Sikke Sumarilta. Itse en ole tosin vielä kertaakaan saanut täytettäni "sukeltamaan" taikinan sisään, sillä olen aina paistanut sen vahingossa täysin kypsäksi. Kakku on joka tapauksessa maistunut aivan taivaalliselta, joten en ole sen kummemmin jäänyt suremaan tuota pientä epäkohtaa. Eli no stress, kävi täytteen kanssa sitten miten vain, hyvää se on silti!



TOSCAKAKKU

24 cm irtopohjavuoka 

 

TAIKINA

2 kananmunaa

1.5 dl sokeria

50 g voita (sulatettuna)

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa


TÄYTE

150 g voita (+ripaus suolaa)

1.5 dl sokeria

150 g mantelilastuja

2 rkl kermaa

2 rkl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria


Vaahdota munat ja sokeri ja lisää vaahtoon sulatettu voi, jossa on ripaus suolaa.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan kevyesti käännellen. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

Paista taikina voidellussa irtopohjavuoassa 180 asteessa, kunnes pinta on saanut hiukan väriä (tässä menee noin 12 minuuttia). Kakku saa jäädä hiukan löysäksi (!!). Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 200 asteeseen.

 Valmista kakun paistuessa täyte. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta ne sekoittaen samalla.

Levitä toscatäyte melkein kypsän kakun päälle niin, että se vaipuu hiukan taikinan sisään. Paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kakun pinta on paikoitellen kullanruskea. Kakku on parhaimmillaan hiukan jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti